Digidexo.com

Hvordan å danne identitet

Hvordan å danne identitet


Forming en identitet er sentral i å lede en sunn oppfylle liv. En personlig identitet ber enkeltpersoner til å begynne å svare på "Hvem er jeg?" og "Hva er jeg liker?" for å danne et nøyaktig selvbilde. Identitet er ikke basert på rase, kjønn, seksualitet, etnisitet eller klasse. Det er et "reir" av disse fakta eller stater kombinert med personlige erfaringer, verdier og overbevisninger. Til å begynne, danner en identitet krever intens konsentrasjon og fullstendig miste ego.

Hvordan å danne identitet

•  Start en egenvurdering. Skann liv, livsstil og beslutningene du har gjort i løpet av de siste årene, spesielt på tidlige voksne år. Uten avsky deg selv for dine handlinger, velger handlinger og beslutninger om hvilke du føler deg skyldig eller ikke stolt. Skriv ned denne listen over ting, for eksempel mislykkede vennskap, jobber du mistet eller handlinger som falt kort av suksess. Ikke konsentrere seg om alt du har rotet opp på - tenke på ting du kan endre, slik som respekt for forskjeller i oppfatning eller kulturer.

Lag en liste over verdier har du kanskje en gang hadde, men tapte. For eksempel kan du ha vært pålitelig i tider med stress, men stoppet at når en arbeidsgiver gjentatte ganger misbrukte din godhet. I dette eksempelet, skrive ned "pålitelighet." Hvis du har problemer med å tenke på verdier, fokus på verdiene du beundre i en annen person, som en beste venn eller søsken. Hvis din eldre bror er ansvarlig og har en nyttig sans for humor, skrive ned disse verdiene. Sammenligne denne listen over verdier med listen over skrustikker og dårlige erfaringer du oppført tidligere. Se hva som ikke samsvarer.

Abandon din gamle selv. I stedet for følelsen som du har ingen steder å gå, se på det som et nytt liv å starte. Mens re-etablere eller utvikle vennskap, øve på å være selvbevisst.

Opprett selvtillit. Gjør ting som gjør deg stolt av arbeidet ditt. Bli med i grupper som deler dine interesser. Denne følelsen av tilhørighet vil hjelpe deg å danne den strukturen du trenger for å vokse din identitet.

Flytt utover selv. Hvis du ikke ønsker å bruke år på å prøve å finne ut nøyaktig hva gjør du krysser, konsentrere seg om å finne ut hvordan du kan hjelpe andre eller stå til tjeneste for verden.

Hint

  • Når du snakker med venner, eller få nye venner, sjekk at du ikke maskere dine behov og ønsker.
  • Ikke prøv denne prosessen alene. Mennesker er sosiale vesener som trenger hjelp av andre for å danne en identitet.