Digidexo.com

Hva slags stivelse kan spises på en lav carb diett?

Karbohydrater er en nødvendig del av kostholdet vårt, som er fett og protein. Karbohydrater gir en viktig energikilde for kroppen vår og carb-tunge matvarer er en god kilde til fiber og næringsstoffer ikke allment funnet andre steder, slik som niacin, kalium og andre B-vitaminer. I de siste årene en bransje har dukket opp for å finne ut hvilke karbohydrater er "dårlig", som er "god", som bør unngås, og som er OK å spise.

Komplekse karbohydrater

Jo mer helhet, eller ubehandlet, kilden til karbohydrater er, desto mer ønskelig er det. Stivelse finnes i en rekke matvarer, fra bearbeidede varer til hele korn og grønnsaker. Kilder inkluderer brød, kaker og andre bakevarer, pasta, ris, poteter, mais, erter, rødbeter, groblad og vinter saft. Hele korn og grønnsaker anses komplekse karbohydrater. Fordi de ikke lett kan brytes ned til sukker i kroppen, de fordøye mer sakte og ikke føre til at kroppen til å oversvømme seg med insulin.

Stivelse og kosthold

Spis alle stivelse i moderate mengder, men gjør et poeng av å spise hele korn og grønnsaker, skrell og alt, når det er mulig som karbohydratkilder. Totalt antall karbohydrater bør omfatte ikke mer enn 20 til 30 prosent av alle kalorier på en lav-karbo diett.

Meny Planlegging

Space forbruket av komplekse karbohydrater i løpet av dagen. Ikke spis no-carb måltider som en ost omelett til frokost og en kokk salat til lunsj, så spiser alle dine stivelse for dagen i en sittende. Dette benekter poenget med å spise komplekse karbohydrater, som du føre til at kroppen til å legge mye av insulin til blodet på en gang.

Andre karbohydrater

Forlate rommet i din carb teller for dagen for frukt og sukker-baserte karbohydrater. Ikke spis alle dine karbohydrater som stivelse. Frukt inneholder mange nødvendige næringsstoffer som vitamin A, C, folsyre og andre antioxidents, og er også en god kilde til fiber og vann. Det er en verdifull del av en balansert diett.

Plantebasert diett

Spis en plantebasert diett - selv for fett. Studier har vist at de mest effektive lav-carb dietter følge et plan som er høyere fettinnhold enn en tradisjonell diett og moderat protein. De beste hjerte-helsemessige fordeler oppnås hvis disse fett kommer fra kilder med høyt omega-3 og 6 fettsyrer og polyfenoler. Gode ​​kilder til disse næringsstoffene er oljer som oliven, raps, linfrø og solsikkeolje, nøtter og frø, avokado og oliven. Mettet fett fra animalske kilder bør overvåkes og bør ikke bestå av mesteparten av fettinnholdet.