Digidexo.com

Cat behandling til pasienter med en hjerneskade

Cat terapi, også kjent som Animal Assisted Therapy (AAT), innebærer trente katter som gir trøst og vennskap til mennesker i nød. Katter som terapi kjæledyr hjelpe mange mennesker med ulike problemer, men ofte fungerer som terapi dyr for mennesker med hjerneskader.

Slik fungerer det

Frivillige bringe sine sertifiserte pet terapi katter å besøke anlegg, der et møte og hilse oppstår mellom pasient og katt. Terapi katter ofte besøker folk i sykehus, sykehjem og omsorgs-levende lokalsamfunn.

Katter og mennesker med hjerneskader

Personer som lider av hjerneskader kan oppstå ulike bivirkninger inkludert uoppmerksomhet, svekket hukommelse, depresjon, følelsesmessige utbrudd og redusert tenkning. Katter som terapi kjæledyr er i stand til å tolerere atferd som kan resultere fra disse symptomene, selv grov klining til tider. De må være i stand til å håndtere et miljø der lyder og er utenom det vanlige.

Katter som terapi Dyr

Bare katter med de rette egenskapene kan være terapi kjæledyr. De bør være hengiven, rolig, stødig og tolerant. De viser hengivenhet bare ved å male eller kos. Personer som lider av hjerneskader ofte føler at de har en mangel på kontroll over sine liv; derimot, kan den laid-back og rolig karakter av en katt satt disse personene på brukervennlighet.

Fordeler

Terapi katter kan hjelpe noen med en hjerneskade fokus på noe annet enn sin situasjon. Personer som er deprimerte kan plutselig vise en interesse i sine omgivelser. Samspill med en katt kan bidra til å senke blodtrykket og gi stress lettelse.

Outcome

Ifølge Humane Society of the United States terapi kjæledyr er gunstig for folk følelsesmessig og fysisk. "Studier viser at de som har kjæledyr i deres liv er bedre i stand til å takle dette stresset enn de som ikke samhandler med følgesvenn dyr."