Digidexo.com

Postmenopausal blødning

Postmenopausale blødninger forekommer i om lag 25 prosent av kvinner, og det er noe som bør tas på alvor. Mens sjansene er årsaken til postmenopausal blødning er relativt små, er det bedre å være sikker, spesielt hvis mer enn 12 måneder har gått siden den siste perioden.

Postmenopausal blødning

Se din lege. Årsaken til de fleste postmenopausal blødning er mindre, men tidlig diagnose er avgjørende i tilfelle saken er mer alvorlig. Legen din vil sannsynligvis utføre en bekken eksamen, PAP smøre, og muligens en blodprøve for å måle hormonnivået.

Ta oppfølging tester som anbefales. Avhengig av resultatene av foreløpige tester, kan legen din ønske å planlegge mer kompliserte tester, for eksempel en endometrial biopsi eller en dilatasjon og utskrapning (D & C). Sonographs eller ultralyd tester kan også bestilles.

Utvikle en behandlingsplan med legen din. Når alle testresultatene er tilbake, bør du og legen din begynne en behandlingsplan basert på resultatene. Mange ganger dette vil innebære noe mindre, for eksempel hormoner eller progesteron terapi, mens den best-case scenario vil innebære å gjøre ingenting i det hele tatt med mindre postmenopausal blødning dukker opp igjen.

Seek måter å hindre en annen hendelse. Opprettholde en sunn vekt, vil riktig ernæring og stressreduksjon hjelpe, og de kan startes ved første tegn av postmenopausal blødning.

søke en ny mening hvis du har noen betenkeligheter med testresultatene eller anbefalte behandlinger. Tilbringe tid til å kjenne alle alternativer og se etter flere innspill vil gjøre deg til en mer informert pasient.

Hint

  • Hvis du skal ha en endometrial biopsi utføres, er det ofte fordelaktig å ta en anti-inflammatorisk, for eksempel ibuprofen, kvelden før og igjen kort tid før inngrepet finner sted.