Digidexo.com

Hvordan Do Omega-3 fettsyrer Lavere Kolesterol?

Hvordan Do Omega-3 fettsyrer Lavere Kolesterol?

Hva er Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer er tre separate fettsyrer; a-linolensyre (ALA), dokosaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA). De er funnet i en rekke matvarer, og har mange gunstige helseeffekter. Omega-3 fettsyrer bidra til å forebygge hjertesykdom ved å kjempe hjerte arytmi, blodpropp, betennelse og forbedre kolesterolet. Det er utbredt vitenskapelige bevis og aksept for at Omega-3 fettsyrer er bra for kolesterolet.

Hvordan Omega-3 fettsyrer lavere Kolesterol

En kolesterolnivå har tre komponenter; triglyserider, LDL og HDL. Høyere HDL-nivåer er hjertebeskyttende, og lavere nivåer av triglyserider og LDL reduserer risikoen for hjertesykdommer. Omega-3 fettsyrer reduserer nivået av triglyserider og LDL. De også forårsake små økninger i produksjonen av "gode" HDL-kolesterolet. Virkningsmekanismen er fortsatt ikke godt forstått, men den primære effekten av Omega-3 fettsyrer er å hemme leveren produksjon av triglyserider. Siden høye triglyserider alene øker risikoen for slag og hjertesykdom, fordelene med Omega-3 fettsyrer er betydelige.

I noen mennesker, kan Omega-3 fettsyrer faktisk heve nivåene av "dårlige" LDL kolesterol, men dette er ikke en grunn til bekymring. Mens mengden av total LDL kolesterol øker, er antallet faktiske LDL-partikler reduseres. Redusere mengden av LDL-partikler bidrar til å hindre hjertesykdom.

Dose og sikkerhet

Den nøyaktige effekten av Omega-3 fettsyrer på kolesterolnivået varierer med den enkelte, men en dose på 4 mg Omega-3 fettsyrer om dagen kan redusere triglyserider med 25 til 30 prosent, redusere ldls med 5 til 10 prosent, og økningen HDL etter 1 til 3 prosent.

Omega-3 fettsyrer regnes som trygge, men det finnes potensielle bivirkninger. Doctor tilsyn anbefales for doser over 3 mg på grunn av den sjeldne muligheten for blødningsproblemer. Mens uvanlig, kan Omega-3 fettsyrer gjør diabetes vanskeligere å kontrollere. Svært høye doser kan forårsake en hemoragisk hjerneslag.

Kilder

Den enkleste måten å få de helsemessige fordelene av Omega-3 fettsyrer er å spise fisk eller ta fiskeoljekapsler. Siden fiskeolje kapsler har lavere nivåer av kvikksølv enn å spise fersk fisk, er fiskeolje kapsler regnes som bedre option.To unngå fisk burps, kjøpe enteriske dobbel-coated kapsler.

Andre kosten kilder til Omega-3 fettsyrer er valnøtter, pekannøtter, linfrø, olivenolje og soyabønner. Disse matvarer inneholder bare ALA som kroppen konverterer til DHA og EPA. ALA konverteringsfrekvensen er lav, så den beste kilden til omega-3 fettsyrer er fisk og fiskeolje.