Digidexo.com

Slik unngår du at Netthinneavløsning

Slik unngår du at Netthinneavløsning


Netthinneavløsning er en skade på øyet forårsaket når nervefibrene i bakre del av øyet løsne fra selve øyet. Disse nervene er hva hjernen bruker til å behandle visjon. Avhengig av alvorlighetsgraden av løsrivelse, kan du oppleve "floaters" over øyet, tåkesyn, svimmelhet eller blindhet. Sannsynligheten for å lide en netthinneavløsning øker når du blir eldre, men det finnes måter å forsvare seg mot det.

Slik unngår du at Netthinneavløsning

•  Spis sunn mat for å unngå utbruddet av diabetes. Netthinneavløsning er en høy risiko for personer med diabetes. Hvis du allerede har diabetes, ta alle foreskrevet medisiner i tillegg til å spise et sunt kosthold.

Styr klar av hodeskade. Bilulykker eller andre hendelser som skumper borti hverandre eller slå hodet kan føre til at netthinnen å skille fra øyet, så beskytter hodet vil redusere risikoen for netthinneavløsning.

Unngå øyeskader. Netthinneløsning skje på en høyere rente blant personer med tidligere øyeproblemer. Hvis du kommer av øye kirurgi eller annen skade, hvile hodet, og la øyet til fullstendig leget. Unngå aktivitet som involverer hodet, da dette kan støte din allerede sensitive netthinnen. Bruke vernebriller i kontaktsport å redusere risikoen for øyeskader som kan føre til en netthinneavløsning.

Hvis du opplever en plutselig økning i "floaters" over øyet eller andre visjon uregelmessigheter, se øyet lege umiddelbart. Du kan ha lidd en mindre netthinneavløsning eller andre skader som kan føre til en dårligere avdeling - en som kanskje ikke repareres.

Spør legen din om din risiko for netthinneavløsning hvis din familie har en historie med netthinneavløsning eller hvis du har alvorlig nærsynthet, for eksempel nærsynthet. Han kan være i stand til å tilpasse råd om hvordan du kan unngå en netthinneavløsning gitt dine spesielle forhold.

Hint

  • Kirurgi eller laser korreksjon kan korrigere rundt 90 prosent av netthinneløsning, ifølge MayoClinic.com.