Digidexo.com

Hvordan beregne den totale kalorier i Mat

Hvordan beregne den totale kalorier i Mat


En av de viktigste aspektene ved slanking er å holde nøye øye med kaloriene du putter. Holde oversikt over antall kalorier som du forbruker er avgjørende for å oppnå eller opprettholde en sunn vekt. Hvis du ikke er årvåken, kan kalorier legge opp, og du kan ende opp med overspising uten selv å vite. Gjøre noen små justeringer på oppmerksomhet som du betaler til porsjonsstørrelsen og kaloriinnhold kan bety forskjellen mellom å få vekt og miste vekt.

Bruksanvisning

•  Beregn kalorier ved hjelp av ernæring etiketten, hvis maten har en. Selv om de fleste etiketter inneholder den totale kalorier som finnes i produktet, kan du også beregne den totale kalorier ved å se på hvor mye fett, karbohydrater og protein. Et gram fett inneholder 9 kalorier, mens 1 g protein eller karbohydrat inneholder 4 kalorier. For eksempel vil en matvare med 15 g karbohydrater, 10 g protein, og 5 g fett inneholde (15 x 4) + (10 x 4) + (5 x 9) kalorier, for totalt 145 kalorier. Beregningene kan variere litt på grunn av avrunding av de gram fett, karbohydrat og protein innhold på etiketten.

Se etter ernæring informasjon på en online mat database, for eksempel CalorieKing, hvis maten som du ønsker å spise er ikke fra en pakke. Disse nettstedene er databaser av hundrevis av matvarer og deres ernæringsmessige informasjon. Ved å søke etter type mat, for eksempel eple, eller merke av mat, som en bestemt fast food-kjeden, vil du kunne få den samme informasjonen som du kunne fra ernæring etiketten.

Beregn kalorier basert på del størrelsen på maten du spiser. Kaloriinnholdet i maten er fastsatt basert på porsjonsstørrelsen, og ofte pre-pakket mat inneholder mer enn en servering per pakke. Hvis mulig, bruk en food skala for å veie ut størrelsen på porsjonene for den mest nøyaktig vurdering. Dersom dette ikke er mulig, kan du bruke din beste estimat ved å telle ut nøtter, kjeks, eller chips, for eksempel. Hvis du spiste mer enn en porsjon, multiplisere kalorier per porsjon med antall porsjoner du spiser for å komme opp med en nøyaktig mengde kalorier spist.