Digidexo.com

Fakta om Første tannregulering for tennene

Fakta om Første tannregulering for tennene


Bukseseler er ofte nødvendig å fikse skjeve tenner. Noen mennesker får dem av kosmetiske grunner for å bedre en selvbevisst smil. Andre trenger tannregulering for å hindre smertefulle munn og kjeve forhold. Hvis de øvre og nedre tenner ikke samsvarer opp riktig, eller hvis kjeven er litt forover eller bakover, vil tilstanden forverres i løpet av årene før det fører til alvorlige smerter. Uansett hva årsaken, vil få bukseseler på være en stor begivenhet.

Age

Barn mellom fem og syv kan først sees av kjeveortoped. Orthodontist vil være i stand til å se vekst i kjeven og munnen, noe som vil bidra til å bestemme den beste alder for tannregulering eller tilsyn. Den ideelle alder for å starte behandling er mellom ni og tretten år. Mens bukseseler kan utsettes til en eldre alder, kan tannlegen og foreldre se visse vilkår slik at de vet den beste tiden å starte behandling. Flere voksne enn noensinne er nå iført seler, også.

Typer

Flere typer bukseseler er tilgjengelig. Tradisjonell tannregulering feste til forsiden av hver tann og er forbundet med en ledning. De er vanligvis av metall, men kan også være klar plast eller keramikk. Disse avstivere er ment å vare gjennom lengden av behandlingen og vil bli justert etter behov. Klare bukseseler gli over tennene, og små endringer er gjort med hvert nytt sett. Disse tannregulering kan tas ut for å spise og når du pusser tennene. Tannregulering kan også bli satt på baksiden av hver tann. Disse tannregulering tar litt mer tid å bli vant til og kan virke irriterende på tungen.

Smerte

Munnen området vil bli sår i noen dager etter at bukseseler er først satt på. Tennene vil bevege seg, noe som fører til at hele gum området for å bli sår. Saltvannsskyllinger vil hjelpe. Du kan også bruke numbing gels, lik de som brukes av teething babyer, for å berolige området inntil den opprinnelige irritasjon roer ned. Hvis en viss brakett eller wire er irriterende kinnet, kan et stykke voks plasseres på den. Voksen bør gis av kjeveortoped. Varme den med fingrene, rull den til en ball, og forsiktig sette den på plass.

Care

Fanget mat kan forårsake irritasjon, misfarging, og infeksjon. Tennene må bli børstet etter hvert måltid eller mellommåltid, og før sengetid. Tennene må også være flossed en gang om dagen. Vanlig floss kan tres mellom hver tann og wire. Floss som vanlig, men vær forsiktig med å trekke eller strekke ledninger. Spesielle tanntråd enheter kan bli funnet som vil gli mellom konsollene og tenner. Små spisse børster vil bidra til å få bunnen av tennene rene nær tannkjøttet.

Foods

Du bør kun spise myk mat for de første dagene for å forhindre irritasjon til de såre tannkjøttet. En god tommelfingerregel er å spise noe hardere enn spaghetti. Yoghurt, frukt smoothies, shakes, pudding, jello, og iskrem er alle milde, og de kalde elementene vil også hjelpe nummen ømme områder. For varigheten av bukseseler, visse matvarer må unngås. Ikke spis klebrig mat, harde crunchy matvarer, eller crunch på is. Orthodontist bør gi en komplett liste over forbudte matvarer.