Digidexo.com

Fysisk inaktivitet Risikofaktorer

Fysisk aktivitet er nødvendig for å opprettholde riktig funksjon av kroppens systemer. Blodsirkulasjonen, vev og celle regenerering, fordøyelse og sunn organfunksjon er alle avhengige av vanlig fysisk aktivitet. Uten fysisk aktivitet, det dannes belegg i blodet forekommer, forårsaker blokkering i den arterielle nettverk av legemet og følgelig i kroppens organer, inkludert hjerne, hjerte, lunger, lever og nyrer. Dette kan føre til et sammenbrudd i disse organenes funksjon og arterier, ofte forårsaker alvorlige skader.

Bivirkninger

Funksjonen av hjertet er kritisk for å opprettholde blodstrømmen er nødvendig for å opprettholde den riktige funksjon av resten av kroppens systemer. Hvis fysisk aktivitet ikke er tilstrekkelig, til en opphoping av kalsium, kolesterol og fettstoffer i arteriene som forsyner blod til hjertet kan forekomme, noe som kan føre til at hjertet fungerer som det skal. Dette kan føre til arteriosklerose (skade på blodårene), hypertensjon (høyt blodtrykk), høye triglyserider, lave nivåer av HDL kolesterol og diabetes.

Andre bivirkninger

Mangelen på skikkelig blodstrøm vil påvirke alle andre funksjon i kroppen også, inkludert luftveiene (lunger), nyre systemet (lever) og kroppens generelle evne til å regenerere celler og vev, som er avgjørende for å opprettholde integriteten muskler og bein. En usunn sirkulasjons-systemet kan påvirke funksjonen til hjernen så vel, som ofte fører til aneurismer, slag og også koma eller lammelse. Alle disse forholdene kan også påvirke psykisk helse, samt den fysiske helsen til personer som ikke deltar i regelmessig fysisk aktivitet.

Sunn fysisk aktivitet

Grunnleggende typer fysisk aktivitet kan inkludere dagligdagse aktiviteter som turgåing, rolig ritt på en sykkel, husarbeid, hagearbeid, golf, svømming og selv dans. Disse aktivitetene, gjort på en jevnlig basis, er "low impact" og ikke krever mye anstrengelse, men vil likevel opprettholde tilstrekkelig blodstrøm og organfunksjon. Avhengig av helse eller alder for den enkelte, kan disse aktivitetene bli intensivert for å maksimere sin effekt, for eksempel rask gange, lett jogging og mer intens sykling.

Høyere nivåer av fysisk aktivitet

Ved å øke nivået av fysisk anstrengelse kan også øke effektiviteten av en kroppens funksjoner. For personer som trygt kan engasjere seg i høyere nivåer av treningen, kan aktiviteter som aerobic øvelser, vektløfting og mer intens jogging bli inkludert i en vanlig fitness rutine. Sportsaktiviteter kan også være gunstig for å opprettholde sunne kroppsfunksjoner, som for eksempel tennis, håndball, ski, fotball, kickboxing, basketball og fotball.

Unngå Risks

Vedta en vanlig program for daglig fysisk aktivitet er anbefalt av mange medisinske og helsepersonell og organisasjoner, inkludert American Diabetes Association, American Medical Association og World Heart Federation. Nivået av anbefalte fysisk aktivitet, avhenger av mange faktorer, inkludert alder og den generelle tilstanden til individet, så vel som behandlingen av andre medisinske tilstander som er tilstede.