Digidexo.com

Den kombinerte effekten av Bromelain & Betakaroten

Den kombinerte effekten av Bromelain & Betakaroten


Bromelain er en plante ekstrakt finnes i ananas som inneholder protein-fordøye (proteolytiske) enzymene. Ananas har blitt brukt i århundrer for å redusere betennelse. Betakaroten er en organisk molekylær formasjon som danner en sterkt farget rødt, oransje og gult pigment. Det er tilstede i mange frukter og grønnsaker. Det er en antioksidant og gir vitamin A til kroppen. Sammen bromelain og betakaroten kan brukes til å behandle og lindre symptomene ved kronisk bronkitt og kronisk obstruktiv pulmonær lidelse (COPD).

Bromelain kosttilskudd

Selv bromelain forekommer i ananas, nivåene til stede naturlig ikke er nok til å tilveiebringe en medisinsk effekt. Bromelain kosttilskudd har blitt godkjent av den føderale Food & Drug Administration og brukt med hell for å behandle kronisk bronkitt. Tar bromelain er en måte å lette symptomer; dens primære funksjon er reduksjonen av sinus betennelse. Det kan også hjelpe kroppen til å bryte opp slim og redusere hoste.

Betakaroten

Betakaroten er ansett som en aktiv provitamin fordi den konverterer til vitamin A i kroppen. Vitamin A styrker immunsystemet og hjelper til å reparere vev og slimhinner. Vitamin A fungerer også som en antioksidant, kan hjelpe til å beskytte cellene mot sykdom og fremmer ny cellevekst. Ifølge Dr. James F. Balch i "Resept for Natural Healing, studier av betakaroten viser at det nøytraliserer frie radikaler i kroppen, hjelpe i kreftforebygging.

Hvordan å ta dem sammen

Bromelain kan finnes i tablett og kapsel form og Balch anbefaler en dose på 500 mg på tom mage fire ganger om dagen. Betakaroten er mest effektive i sin naturlige form. Fem til åtte porsjoner per dag av matvarer rike på betakaroten er anbefalt av mange ledende helsemyndigheter, inkludert American Heart Association, American Cancer Society og Verdens helseorganisasjon.

Forskning på den kombinerte effekten av Bromelain og betakaroten

Selv om det har vært omfattende forskning på virkningene av bromelain og betakaroten individuelt, har det vært ingen publiserte studier av deres kombinerte effekter. Den ledende forskning på kronisk bronkitt og KOLS anbefaler økende nivåer av antioksidanter i kroppen og opprettholde en sunn diett rik på frukt og grønnsaker. Imidlertid er det et behov for mer forskning på området hvordan disse næringsstoffene spesielt arbeide sammen for å hjelpe i behandlingen av bronkitt og COPD.