Digidexo.com

Tips om Bette Dine Vokal

Tips om Bette Dine Vokal


Mange fagfolk stole på sine stemmer for en levende. Sang, undervisning, venter, salg og offentlige taler er bare noen av jobbene som krever en sunn stemme. God vokal kvalitet er ikke bare viktig i visse yrker, det hjelpemidler i hverdagen kommunikasjon så vel, og forbedre dine vokal kan gjøre deg mer rolig når du snakker. En vokal coach kan hjelpe deg å ta vare på stemmen din og forbedre din vokal kvalitet, og det er andre tiltak du kan gjøre på egen hånd for å bedre din stemme.

Diet

Matvarer med visse vitaminer hjelper til å holde halsen sunt, mens andre matvarer kan stimulere slimkjertler og la deg følelsen overbelastet. Noen mennesker føler denne effekten etter å ha drukket melk fordi visse proteiner i melk kan føre til slimproduksjon og oppbygging. Ost, iskrem og andre matvarer laget av melk kan også påvirke stemmen din, spesielt hvis du har en følsomhet eller allergi. Vitamin A, E og C bidra til helse for slimhinnene lining halsen. Du kan få disse vitaminene ved å opprettholde et sunt kosthold rikt på korn, friske frukter og grønnsaker.

Alkohol

Alkoholforbruket irriterer halsen på flere måter. Når du svelge alkohol, den direkte kontakten mellom væsken og halsen fôr irriterer slimhinnene, noe som resulterer i overkant slimproduksjon. De vanndrivende egenskaper av alkohol kan også føre til dehydrering. Når kroppen mister væske på grunn av dehydrering, tørker stemmen din ut også. Hvis du bruker alkohol, gjør det bare moderat og drikke vann for å lette skader.

Luftveis Faktorer

Røyken fra sigaretter irriterer halsen. Unngå passiv røyking, og hvis du er en røyker, sluttet. Ikke bare sigarettrøyk irritere halsen fôr direkte, er det også knyttet til kreft i halsen og lungene. Luftforurensning kan også true stemmen din, så ta skritt for å redusere dens virkninger. Vurdere en innendørs luftfilter for å redusere partikler som støv og kjæledyr dander, og være bevisst på utendørs forurensning som bileksos.

Hvil Your Voice

Hvis stemmen er hes eller halsen er sår, unngå å snakke noe mer enn nødvendig, og ikke synge eller rope. Unngå å snakke i støyende innstillinger fordi prøver å snakke over støy vil anstrenge stemmen din. Vurdere å se en logoped med erfaring behandling stemmeproblemer, som kan gi deg råd om riktig taleteknikker.