Digidexo.com

Betahistine for Ménières sykdom

Betahistine for Ménières sykdom


Ménières sykdom er en lidelse som kan føre til svimmelhet, en svimmelhet som kan være invalidiserende. Betahistine er en medisin som er foreskrevet for behandling av denne medisinske tilstanden.

Symptomer

Ménières sykdom kan forårsake alvorlig svimmelhet, hørselstap, øresus (oftest bare det ene øret blir påvirket) og fylde og trykk i de berørte øret. Denne sykdommen er mest vanlig hos personer mellom 40 og 50 år.

Brukte medisiner

Noen av de mest brukte medisiner i behandling av Ménières sykdom er reisesyke medisiner. Disse typer medisiner kan bidra til å redusere kvalme og brekninger som ofte følger denne tilstanden. Diazepam er også brukt ved behandling av Menieres sykdom, selv om dette medikament kan være vanedannende.

Betahistine hydroklorid

Betahistine hydrochloride er et medikament som er mye brukt utenfor USA i behandling av Ménières sykdom. Denne medisinen er tilgjengelig i USA under strenge vilkår fra en compounding apotek, med en resept fra lege.

Fordeler

Betahistine er en vasodilator som fører til at blodårene utvider seg og bidrar til å øke blodstrømmen til vestibular del av det indre øret. Dette kan være spesielt nyttig for pasienter som har nedsatt sirkulasjon i forbindelse med Menieres sykdom.

Teorier / Spekulasjoner

Betahistine kan brukes i forbindelse med antihistamin medisiner for å kontrollere symptomer på Menieres sykdom. Betahistine er ikke tilgjengelig for salg i USA i merket form, men er det lovlig for en compounding apotek å selge den i forverret skjema. En compounding apotek er noen som faktisk blander kjemiske forbindelser for å skape stoffet. Betahistine foreskrives til bruk i Australia, Europa, Canada og Mexico.