Digidexo.com

Milkthistle bivirkninger

Milkthistle bivirkninger


Melk tistel, også kalt silymarin, er en urte kosttilskudd tilgjengelig i en tablett eller kapsel form. Denne urten har ikke blitt godkjent av US Food and Drug Administration for bruk i noen medisinske tilstander. Som med enhver behandling, bør du informere legen din hvis du begynner å ta noen urter.

Plant History and Identification

Milk thistle har en lang historie som en medisinsk urt, og ble brukt av oldtidens grekere, gamle romerne og folk i middelalderen for å behandle lever aliments og slangebitt. Denne urten kan finnes i USA og Sør-Amerika, men det er innfødt til Middelhavet. Urten vokser i tørre, solrike områder, og kan nå en høyde på 4 til 10 fot. Melk tistel blomster er rødlilla, bladene er brede og frukten er blanke, flekket og brunt.

Moderne bruksområder

Ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin, er melk tistel vanligvis brukes til å forbedre leverfunksjonen hos personer med levercirrhose og kronisk hepatitt. Det urt kan også anvendes for å behandle lidelser galleblæren, for å redusere kolesterolnivåer og å redusere insulinresistensen hos mennesker med cirrhose og type 2 diabetes.

Melk tistel kan redusere veksten av kreft celler i prostata, cervical og brystkreft. Det har ikke vært nok kliniske studier å vise tydelig om denne urten vil behandle noen av disse medisinske tilstander. Milk thistle har blitt studert hos dyr, med positive effekter, som en nødsituasjon motgift til deathcap sopp forgiftning.

Side Effects

Vanlige bivirkninger av melk tistel er urolig mage, hodepine og kløe. Sjeldne bivirkninger av melk tistel inkluderer tap av appetitt, gass, halsbrann, diaré, leddsmerter og seksuell dysfunksjon. Flere alvorlige bivirkninger av melk tistel bruk er høye leverenzymnivåer og redusert blodsukkernivået. Personer som har diabetes bør nøye overvåke sine blodsukkernivået mens du tar denne urten og varsle legen din for blodsukker unormalt.

Allergisk reaksjon

Personer som er allergiske mot artisjokker, felles tistel eller kiwi er mer utsatt for en allergisk reaksjon på melk tistel. En allergisk reaksjon kan også forekomme hos personer som er allergiske mot visse planter som ragweed, krysantemum, ringblomst og daises.

Tegn og symptomer på en allergisk reaksjon kan omfatte problemer med å puste, heshet, elveblest, utslett eller kløe, magesmerter eller kramper, hoste, diaré, besvimelse, kvalme, oppkast, tungpustethet, og hevelse i ansiktet, lepper, tunge eller svelg. En alvorlig allergisk reaksjon kan være livstruende, så hvis du opplever disse symptomene bør du søke legebehandling.

Interaksjoner

Melk tistel kan samhandle med visse medisiner som fenytoin, halotan fexofenadin (Allegra) og noen kreft medisiner. Melk tistel kan også samhandle med antipsykotiske medisiner som haloperidol, klorpromazin, flufenazin og prometazin. Denne urten kan også samhandle med visse anti-angst medisiner som alprazolam (Xanax), diazepam (Valium) og lorazepam (Ativan). Noen blodfortynnende medisiner som klopidogrel (Plavix) og warfarin (Coumadin) kan samhandle med melk tistel. Ta kontakt med din lege før du tar melk tistel hvis du er for tiden snakker noen av disse medikamentene.