Digidexo.com

Slik unngår du at Foot Cramps

Muskelkramper, som er ufrivillige sammentrekninger av enkelt muskler eller muskelgrupper, kan være svært smertefullt. Fot kramper er vanligvis forårsaket av dehydrering eller overanstrengelse. Mineral ubalanser kan også utløse kramper, og noen opplever kramper etter lengre perioder med inaktivitet. Når en fot krampe er i gang, er det svært vanskelig å slappe av muskel sammentrekning. Derfor bør du ta skritt for å hindre foten kramper oppstår.

Bruksanvisning

•  Øk det daglige væskeinntaket til minst 64 oz. Å drikke en tilstrekkelig mengde væske vil hindre dehydrering og redusere sannsynligheten for at en elektrolytt ubalanse vil utvikle seg. Hvis du er veldig aktiv, kan du kreve mer enn 64 oz. av fluid hver dag.

Strekk dine føtter og ben jevnlig hele dagen og natten. Hvis din fot kramper oppstår mens du er i sengen, gjøre enkelte til å forsiktig strekke på musklene før du sovner.

Bruk godt tilpasset sko med støttende såler. Unngå svært høye hæler og sko uten bue støtte. Dette er spesielt viktig hvis du er aktiv og regelmessig deltar i gåing, løping eller andre aktiviteter.

Ta et varmt bad eller bruke en varmepute for å slappe av musklene i leggene og føttene før søvn. Dette reduserer forekomsten av leggkramper hos noen mennesker, men andre kan finne frekvensen av sine kramper øker.

La føttene avdekket mens du sover om natten. Vekten av tepper på føttene kan føre til tærne til å peke nedover. Dette er en vanlig årsak til foten kramper. Når været er kaldt, prøv iført sokker i stedet for å dekke føttene med et tungt teppe.

Varm opp før engasjerende i anstrengende trening. De fleste er klar over behovet for å varme opp sine ben og andre store muskler, men føttene krever oppmerksomhet før fysisk aktivitet i tillegg.

Gå til legen din for en blodprøve for å få kalsium og magnesium nivåer sjekket. Mangler en av disse mineralene kan øke risikoen for å utvikle foten kramper.

Ta et muskelavslappende middel før sengetid eller når en fot krampe er sannsynlig å skje. Ifølge Mayo Clinic, er medisinering vanligvis bare foreskrevet når leggkramper er så hyppig at de forstyrrer søvnen eller funksjon.