Digidexo.com

Hva er behandlingen for kreft i eggstokkene?

Eggstokkreft er behandlet basert på den fasen av sykdommen og pasientens alder og generelle helse. Trinn varierer fra I til IV, og operasjonen kan utføres for å bestemme fasen av sykdommen.

Typer

The National Cancer Institute gjenkjenner tre hovedformer for behandling for eggstokkreft. Kirurgi fjerner kreft fra alle berørte områder; kjemoterapi bruker narkotika for å dreper kreftceller; og stråling dreper rester kreft med x-stråler.

Funksjoner

Kirurgi brukes til å behandle alle stadier, mens stråling brukes på sjeldne anledningen. Kjemoterapi er ofte brukt etter operasjonen, men ikke for de med stadium I kreft som ikke har spredd seg utover eggstokkene.

Advarsel

De nåværende behandlinger for kreft i eggstokkene ikke er 100 prosent effektive. Noen ganger kreften kan komme tilbake eller ikke responderer på behandling.

Forebygging / løsning

Kvinner bør motta jevnlige eksamener fra sine gynekologer, og kreft overlevende bør besøke sine leger minst to ganger i året i flere år etter remisjon.

Betraktninger

Ifølge PDR helse, det handler om en 93 prosent overlevende rate på fem år for eggstokkreft fanget i stadium I. Kursen er mindre enn 25 prosent for trinn III og IV.