Digidexo.com

Behandlinger for nedbrutt kreft

Det finnes en rekke forskjellige behandlinger som er tilgjengelige for prostatakreft. Behandlinger inkluderer kirurgi, stråling, hormonbehandling og vaktsom venter ledsaget av medisinsk testing. Den aktuelle behandlingsmetode avhenger av pasientens alder, aggressivitet av kreft og hvor langt kreften har spredd seg.

Kirurgi og kirurgisk Alternatives

Den beste alternativ for behandling av de fleste prostatakreft, særlig hvis kreften er inneholdt i prostata, er å fjerne prostata. Denne operasjonen, kalt en radikal prostatektomi, kan ha de beste langsiktige resultater fordi det fjerner kreft og minimerer sjansen for tilbakefall. For menn som er i stand til å ha kirurgi, stråling brukes til prostatakjertelen kan være et alternativ. Dette innebærer bruk av høyfrekvente røntgen. Endelig cyrotherapy - frysing av prostatakjertelen til å drepe kreftceller - kan være et alternativ i noen tilfeller. Imidlertid er cyrotherapy ikke generelt anbefalt, fordi det ikke er så effektiv til å drepe kreftceller.

Ufrivillig barnløshet

Hormonbehandling kan anbefales i forbindelse med stråling, som en frittstående behandling, eller for menn hvis kreften har spredd seg utover prostata og kan ikke fjernes ved operasjon. Hormonbehandling innebærer blokkering av tumorene adgang til mannlige hormoner, androgener som kalles, at kreften behov for å overleve og vokse. De fleste kreftformer krympe opptil 50 prosent når hormonbehandling begynner, men hormonbehandling etter hvert mister sin effektivitet etter noen år. Hormonbehandling kan være kirurgisk - de mannlige testiklene som produserer 90 prosent av androgener er fjernet - eller ved injeksjon, noe som er dyrt og krever hyppige besøk til legen.

Se og vent

I noen tilfeller er eldre menn (menn 70 år og eldre) som har saktevoksende prostatakreft rådes til å se og vente. Dette er en foretrukket behandlingsmetode fordi kirurgi kan ha mer av en negativ innvirkning på eldre menn; det er mer sannsynlig å forårsake tap av blærekontroll og impotens hos menn over 70 enn hos yngre menn. Videre er mange eldre menn med saktevoksende kreft sannsynlig å dø av urelaterte årsaker før prostatakreft begynner forårsaker symptomatiske problemer. Vaktsom venter innebærer hyppige besøk til legen for å teste PSA nivåer i blodet, siden forhøyede PSA nivåer kan tyde på at kreften har blitt mer aggressive.