Digidexo.com

Om forbrukernes holdninger til Organics

I de senere årene har det vært en stigende trend i forbruket av økologisk mat, og av flere grunner. Noen forbrukere kjøper dem fordi de ønsker å kjøpe miljøvennlige matvarer, mens andre ønsker å bli mer helsebevisste om hva de spiser. Men ikke alle forbrukere velger økologisk mat.

Tilhengere av økologisk mat

De som kjøper økologisk mat gjør det fordi de er sosialt bevisst eller fordi de ønsker å spise sunnere mat. I tillegg er noen forbrukere støtte økologisk mat fordi det er en måte å støtte uavhengige lokale bønder som ofte gir frisk frukt, korn, kjøtt og meieriprodukter til beboerne.

Motstanderne av økologisk mat

Noen forbrukere ikke kjøper økologisk mat ikke fordi de ikke er bekymret for miljøet, eller fordi de ikke ønsker å endre sine dårlige matvaner. Heller, de er mer opptatt av de dyre kostnadene for økologisk mat, selv om de noen ganger kjøpe billigere alternative økologisk mat. Andre ser ikke en reell forskjell mellom økologisk og vanlig mat.

Expert Insight

Ifølge US Department of Agriculture i september 2009, økologisk mat sektor økte fra 3,6 milliarder forbrukere i 1997-21000000000 forbrukere i 2008 på grunn av denne trenden, har enkelte økologiske bønder slet med å holde tritt med etterspørselen.

Misforståelse

Noen forbrukere tror fordi produktet har "naturlig" på det, ville det fortsatt bli godkjent som økologisk mat. Men ekte økologisk mat er mat som er dyrket og produsert uten noen ekstra kjemikalier som gjødsel, plantevernmidler eller tilsetningsstoffer. De bør også se etter "organisk"-merket på produktet.

Betydning

De voksende helsemessige bekymringer av kreft, fedme, hjertesykdom og diabetes har ført mange forbrukere til å revurdere sine kostvaner. Enten du velger økologisk eller kommersielt produserte matvarer, er det viktigste at du opprettholder en godt balansert kosthold.