Digidexo.com

Scar Healing Behandling for Keloider

Utvikle et arr er vanligvis en del av den normale helbredelsesprosessen. Hver gang du får et kutt eller en skrape, kan du anta i løpet av noen få dager, som såret leges, vil det utvikle seg til et arr. De fleste arr vanligvis får mindre i størrelse og visne som tiden går. Arrvev ikke regenerere som normal hud, spesielt hos personer som utvikler keloider. Det kan være overveldende å prøve å finne den rette behandlingen for keloider. Det er så mange ulike produkter og kirurgiske prosedyrer som det er vanskelig å vite hvilke som fungerer.

Hva er en Keloid?

Keloider er kjent for å være en overvekst av arrvev på stedet av en hud skade.
Keloider finnes oftest på ryggen, skuldrene, brystet og øreflippene.
De er hevet, humpete arr som kan ha et skinnende utseende til dem. De kan være rosa eller røde farge. Foruten å være skjemmende, kan keloider også være øm, kløende eller smertefullt å selv touch.

Årsaker

Legene forstår ikke hvorfor keloider dannes i visse mennesker og ikke i andre. Keloid arr vanligvis stammer fra en skade et slikt kutt, brenne eller alvorlig akne, men de kan også dannes etter mindre skader som en ripe, barberhøvel kutt eller et insektbitt. Når huden begynner å gro, går noe galt og arrvev produserer for mye kollagen. Kollagen er nødvendig for å bidra til å styrke det nye vevet. Over tid, bør legemet begynner å fjerne noe av naturlig kollagen, forårsaker arret til å krympe og visne. Men når en keloid former, denne naturlige prosessen går ikke som planlagt. Det er nesten som om den helbredende prosessen ikke vet når du skal stoppe og holder produsere kollagen, noe som gjør huden hovne opp å danne en keloid.

Hvem er i faresonen?

Keloider er like vanlig hos menn og kvinner, selv om de er mindre vanlig hos barn og eldre mennesker. Keloider er mer vanlig hos personer med mørkere hud, men de kan forekomme i mennesker i alle hudtyper. Dannelsen av keloider har også blitt kjent for å kjøre i familier.

Behandling

Det er flere behandlingstilbud tilgjengelig. Snakk med legen din for å diskutere alternativer og bidra til å gjøre det riktige valget. Noen ganger, keloider krever ingen behandling og avtar i størrelse på egenhånd. Noen sta keloider kan reduseres i størrelse ved frysing (kryoterapi), ytre press, kortikosteroid injeksjoner, laser behandlinger, stråling eller kirurgisk fjerning. Selv om alle disse fremgangsmåter har vært kjent i arbeid, er det fremdeles fare for en keloid retur eller forming på den nye behandlingsstedet.

Forebygging / løsning

Personer som har en historie med å utvikle keloider kanskje revurdere noen elektiv kirurgi som kan føre til arrdannelse under healing. Tenke to ganger om noen prosedyre, selv så liten som piercing. Noen mennesker har vært kjent for å utvikle en keloid i en øreflipp, men ikke den andre. Når kroppen reagerer på en skade ved å produsere overflødig kollagen, du vet aldri når du kan forvente det.