Digidexo.com

Om Ultrasounds

Om Ultrasounds


Når det kommer til å se inne i kroppen, er ultralyd maskin revolusjonerende. Før ultralyd ble til legene var bare i stand til å se innsiden av kroppen gjennom kirurgi. Denne enheten er i dag ikke bare brukes for diagnostisk testing, men er nå brukes for behandling. Vi har kommet en lang vei fra de tidlige dagene av første utviklingen av ultralyd. Finn ut hva slags ultralydundersøkelser blir brukt og til hvilke formål.

Historie

Doktor Karl Theodore Dussik av Østerrike skrev først om medisinsk ultralyd i 1942 Professor Ian Donald of Scotland først utviklet teknologien for Ultralyd i 1950. Det ble imidlertid ikke until1964 da professor Stuart Campbell i England åpnet den første fullt utstyrt ultralyd enhet. Hans område av studien, sammen med Dr. James Willock-tallet, var placentography og Cephalometry. Med ultralyd råd fant de at de kan måle størrelsen av placenta under hele tiden av drektighetsperioden. I 1975, i Landmark papir i London, rapporterte han at diagnosen ryggmargsbrokk var mulig ved hjelp av ultralyd enheten. I 1982 begynte Campbell undersøke bruken av enheten for å oppdage kreft i eggstokkene, svangerskapsforgiftning og eggstokkene follikulær utvikling.

Funksjoner

Ved hjelp av 20 000 eller flere vibrasjoner av lydbølger per sekund, vil teknikeren plassere en enhet som kalles en svinger på kroppen din. Flytting av den over området som ønsker å vise den sender disse bølgene inn i kroppen. Lydbølgene spretter av vev i kroppen. Bølgene sprette tilbake til svingeren og er registrert. Den registrerte informasjonen er umiddelbart konvertert til bilder på skjermen. Disse lydbølgene er på en frekvens høyere enn hva mennesker kan se,

Typer

Ultrasounds er også kjent under navnet sonograms. Dette diagnostiske enheten kommer i forskjellige typer.

Abdominal ultralyd: Dette er den mest vanlige bruken av ultralyd brukes for å se et ufødt barn. Svingeren er plassert på belling av en gravid kvinne. På en 3,5 til 5 MHz frekvens lydbølgene blir internt pulses for å få et bilde av babyen. Denne metoden brukes vanligvis når kvinnen er 12 uker eller mer gravid.

Vaginal ultralyd: For graviditeter mindre enn 12 uker vaginal ultralyd brukes vanligvis. En sonde er forsiktig plassert inne i kvinnens vagina. Denne metoden gjør at teknikeren å ta en nærmere titt på livmoren. Det er spesielt viktig hvis det er behov for å få en lyd av babyens hjerteslag. Den vaginal ultralyd vil være i stand til å plukke opp lyden av hjerteslag, hvis fosteret er minst seks uker gamle.

Doppler ultralyd: Hvor Abdominal og vaginal ultralydundersøkelser bruke frekvensen av puls lydbølger-Doppler benytter kontinuerlige seg. Den Doppler-ultralyd er utført på samme måte som den abdominale en. Imidlertid er hensikten å vise bevegelsen av blod gjennom spesielle fartøy. En vanlig bruk av det er å overvåke strømmen av blod mellom uterus til placenta. Aktiviteten av blodstrømmen gjennom babyens navlestreng er en annen grunn til å bruke Doppler ultralyd.

Lytte til babyens hjerterytme: Med en frekvens på 2MHz og bruk av en Sonocaid også kjent som en håndholdt bærbar Doppler, kan en medisinske feltet ekspert "plukke opp" lyden av babyens hjerterytme.

3D og 4D ultralyd. På slutten av 1990-tallet 3D ultralyd ble tilgjengelig for mainstream medisinsk bruk. Men fordi de er mye høyere i pris de ikke er utbredt. 3D-bilder er råvarer for å vise en mer naturtro bilde. 4D-bilder viser babyen i "real time" og la tekniker eller lege for å studere aktiviteten i pre-nyfødte barnet. Mens 2D bruker en serie med tynne skiver av bilde-3D og 4D-bilder bruker tusenvis av skiver bilder om gangen.

Potensiell

Så tidlig som i 2002 ble det medisinske feltet var i utviklingen av en ny type av ultralyd-enhet. Dette var ikke bare å identifisere problemer, men å løse dem. Dr. Lawrence Crum, førsteamanuensis teamleder for Smart Medical Systems Team for National Space Biomedical Research Institute (NSBRI), sier at, "med høy intensitet fokusert ultralyd (HIFU), øker vi amplitude av ultralyd. Istedenfor dispergere ultralyd i en fan-lignende ordning, som gir deg indre bilder, fokuserer vi på ultralyd som et forstørrelsesglass. " Dette er gode nyheter. Ultralyden blir økt i intensitet og produserer varme inne i kroppen. Med en stor nøyaktighet unngår det skadelig god vev og bare fokuserer på dårlig vev som svulster.

Forebygging / løsning

Det finnes andre sykdommer og problemer som du ikke ville tenke en ultralyd ville være i stand til å oppdage. Disse inkluderer Unormale milt, leverkreft, gallestein, cyster eller unormal vekst i leveren eller bukspyttkjertelen. Den ultralyd-enheten har vist seg å være en svært nyttig i det medisinske feltet.