Digidexo.com

Coral Kalsium Vs. Calcium Citrate

Coral Kalsium Vs.  Calcium Citrate


Kalsium er et viktig mineral som brukes av kroppen til å bygge bein og administrere visse metabolske funksjoner. Den brukes av kroppen til å regulere blod clotting mekanismer, vedlikeholde din hjertefrekvens og hjelp i nerve funksjon. Coral kalsium og kalsium citrate er populære former for kalsiumtilskudd. Alle typer kalsiumtilskudd blir absorbert av kroppen din mer effektivt når den kombineres med vitamin D.

Fordeler med kalsiumtilskudd

Ifølge artikkelen, "Kalsiumtilskudd: fordeler og risiko", publisert i 2004-utgaven av US Farmasøyt, kalsium er effektive i å hjelpe til å forhindre bentap grunn av osteoporose. I sin artikkel, "høyt inntak av kalsium, Kan vitamin D redusere risikoen for Premenstruelt syndrom", publisert i MedScape News, Laurie Barclay, MD rapporterer at høye doser av kalsium og vitamin D kan bidra til å hindre premenstural syndrom hos kvinner.

Coral Kalsium

Coral kalsium er avledet fra naturlige fossile korallrev i havet. Koraller er høstet og kalsium er hentet fra den. Coral kalsium inneholder viktige mineraler og sporstoffer, inkludert magnesium. Coral kalsium er en form av kalsiumkarbonat som er funnet i mange organiske kilder som for eksempel benmel, skjell og dolomitt.

Calcium Citrate

Kalsium-citrat er den naturlig forekommende kalsiumsalt av sitronsyre. Det er produktet av gjæringsprosessen som brukes til å produsere sitronsyre. Kalsium citrat absorberes av kroppen 2,5 ganger bedre enn kalsiumkarbonat. I tillegg til bruk for kalsiumtilskudd, er kalsium-citrat også brukt til avkalkning av vannet, og som et mat konserveringsmiddel.

Anbefalte doser av kalsium

Det amerikanske National Institutes of Health anbefaler at voksne i alderen 19-50 bør få 1000 mg kalsium om dagen og voksne over 50 år bør få 1200 mg per dag.

Risiko for overdreven inntak av kalsium

Kroppen din normalt excretes overflødig kalsium gjennom urinen, men det er ikke anbefalt at du tar over 2500 mg kalsium per dag. Kalsium kan blokkere opptaket av enkelte medisiner. Du bør ikke ta den på samme tid som reseptbelagte medisiner mindre du blir bedt om å gjøre det av legen din. I sjeldne tilfeller kan overdreven inntak av kalsium svekke nyrefunksjonen.