Digidexo.com

Helsemessige fordeler av Rice

Helsemessige fordeler av Rice


Det er over 80.000 varianter av ris i verden. Rice har blitt gjenoppfunnet i forhold til geografiske klima og behov. Flood motstandsdyktig ris tilbyr nødhjelp til fattige bønder, og genetisk forandret ris forbedret med vitaminer bekjemper sult at millioner står overfor i verden. Brun ris er en type som kommer ut fremover for å tilby et vell av helsemessige fordeler.

Historie

Rice er en gjenstand for folklore og kultur. Først dyrket i Kina nesten 6000 år siden, har det vært en utbredt stift gjennom asiatisk historie. Arkeologiske bevis viser den ble dyrket i hele Yangtze dalen. Rice ble ikke introdusert i Sør-Amerika før det 17. århundre av den spanske. Når europeiske nybyggere kom til Nord-Amerika, tok de de små kornene med dem.

Typer

Brun ris er tilgjengelig i særpregede varianter: basmati, quick-matlaging, kort korn, medium korn, lang korn, aromatisk jasmin og bhutanske røde.

Funksjoner

Brun ris er ansett upolert. Siden det ikke er frest i samme grad som annen ris, beholder den sin bakterie og kli. Ansett en hel korn, er det mer fiber rik og næringsrik.

Fordeler

Helsemessige fordeler er rikelig. Brun ris er en rik kilde til kost energi. Kornet er lett fordøyelig og fordelaktig for å senke kolesterol og for tarm helse. Den inneholder vitamin B1 (tiamin) verdifull for et sunt hjerte og nervesystem. Andre fordeler inkluderer fiber, mangan, selen og magnesium.

Geografi

De tre største eksportører av ris er Thailand, Vietnam og Kina. Rice som helhet er den fremste mat stift i 34 land.