Digidexo.com

Kortpustethet grunn stillesittende liv

Kortpustethet, også kalt dyspné, er preget av følelsen ute av stand til å puste inn nok luft eller har problemer med å puste. En stillesittende livsstil kan øke sjansene for dyspné.

Årsaker

Dyspné kan oppstå når kroppen ikke får oksygen så raskt som det må og kan være forårsaket av mange forskjellige sykdommer som astma, hjertesykdom, allergi og fysisk anstrengelse.

Risikofaktorer

En stillesittende livsstil kan øke risikoen for pustebesvær fordi inaktivitet kan føre til risikofaktorer som overvekt, tette blodårer, og lave nivåer av fysisk form.

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet forbrenner kalorier og øker effektiviteten av hjertet og lungene, som hjelper kroppen å levere oksygen der det trengs og senker sjansene for å oppleve åndenød.

Forebygging

En rutine for vanlige aerobic aktivitet kan bidra til å reversere de negative helseeffektene av en stillesittende livsstil; redusere det daglige kaloriinntaket kan også bidra til å redusere risikofaktorer for kortpustethet.

Betraktninger

Kortpustethet er sannsynlig etter intens fysisk anstrengelse uavhengig av kondisjon, men de som er i bedre fysisk form kan være i stand til å komme raskere til anstrengelse.