Digidexo.com

Elev: En del av Eye

Det menneskelige øyet er bygd opp av mange deler som arbeider sammen for å skape visjon. Eleven er en viktig del av anatomien av øyet og er lett identifisert som mørk, svart sirkel i midten av øyet.

Betydning

Eleven er åpningen i midten av iris, eller farget del av øyet. I iris er to små muskler, kalt sphincters. En constricts eller smalner eleven i sterkt lys, mens den andre utvider pupillen i svakt lys, ifølge Eyes.com.

Størrelse

Diameteren eleven kan variere mellom 2 og 8 mm. Ifølge Eyes.com, bestemmer åpningen mengden av lys som kommer inn i øyet. Eleven constricts å begrense mengden av lys inn i øyet og strekker, eller utvider, i lavere lys innstillinger for å maksimere mengden av lys. Elevene også endre seg i forhold til følelser, sammentrekkende når han er sint eller mistenkelig og strekke når glad eller overrasket.

Funksjon

Fra eleven, deretter går over på netthinnen, eller den lys-sensitive området på baksiden av øyet lys. Ifølge Eye Guide Doctor nettside, fungerer eleven på samme måte som en kameralinse, utvidelse for å tillate mer lys inn, og sammentrekkende for å hindre en overdreven mengde lys fra å komme inn.