Digidexo.com

Symptomene på Leaky Gut Syndrome

Lekk tarm syndrom er ikke en faktisk tilstand eller lidelse ofte gjenkjent av standard medisin. Den eneste gangen du noensinne vil høre det nevnt i forhold til din helse er fra alternative medisinske utøvere. Mer kjent som intestinal permeabilitet, er slimhinnen i nedre fordøyelseskanalen antas å ha løsnet ned til cellenivå, noe som åpner for giftstoffer og bakterier å sive inn i blodet. Dette fører til å lide av en rekke symptomer på tilstanden.

Digestive Issues

Av alle symptomer på lekk tarm syndrom, endringer i fordøyelsen er langt mer vanlig. Som bakterier eller giftstoffer som er normalt filtreres ut av kroppen gjennomsyre fordøyelseskanalen, kan du begynne å oppleve magekramper, kvalme, gass og oppblåsthet samt halsbrann eller fordøyelsesbesvær. For noen kan du også begynne å oppleve episoder av diaré eller løs, vannaktig avføring. For andre, kan du lider av anfall av forstoppelse.

Pain

Foruten den smerten du føler fra magekramper, kan du også utvikle andre former for smerte. I denne situasjonen, kan du begynne å oppleve noen smerte i ledd og muskelvev. Det kan føles langs armer, ben, knær, albuer, ankler, håndledd eller hvor som helst på kroppen utstyrt med en felles eller muskel. Men som tiden går, kan denne smerten til slutt føre til ledd eller muskeltretthet og selv svakhet.

Respiratoriske problemer

Med lekk tarm syndrom, er det også tenkt at intestinal permeabilitet kan føre til pusteproblemer. Når toksiner eller bakterier invadere blodet, kan kroppens oksygennivået endres, noe som resulterer i en kortpustethet eller en uforklarlig windedness. Det er også påstått å ha noen innvirkning på utviklingen av astma.

Kognitive endringer

Siden det er holdt at giftstoffer er nå i blodet ditt, kan du også begynne å lide av kognitive endringer. Og mye som andre lidelser akseptert av vestlig medisin, kan lekk tarm syndrom føre til humørsvingninger, irritabilitet, angst, nervøsitet og forvirring. Det er også sagt å være årsaken til svimmelheten, grogginess eller fogginess du kan føle deg i løpet av dagen.

Hudproblemer

En annen tro med intestinal permeabilitet er at det kan føre til visse hudproblemer og er en medvirkende faktor til vanligste matvareallergier. I denne situasjonen, toksiner eller bakterier faktisk føre til at huden til å brekke i et utslett eller hevet, kløende flekker.

Infeksjoner

Som toksiner eller bakterier inn i systemet, reagerer kroppen din med en immunrespons. Men siden immunforsvaret er opptatt med å forsvare seg selv fra maten du spiser, det setter deg på et høyere risiko for å lide mer hyppige infeksjoner, for eksempel urinveisinfeksjoner (UVI).