Digidexo.com

Hvordan overvinne natt blindhet

Å ha nattblindhet påvirker din evne til å se i dårlige lysforhold eller mørke forhold. Nattblindhet kan være et symptom på andre øye plager som grå stær, grønn stær og muskel degenerasjon. Nattblindhet er når de stenger i øyet ikke produsere nok av den kjemiske rhodopsin. Rhodopsin gjør det mulig for øyet å justere mellom forskjellige grader av lysintensiteten, men bare i svart og hvitt. Denne kjemiske også brukes av øyet for å detektere bevegelse og gi periferi.

Vitamin A

Nattblindhet kan være forårsaket av en vitamin A-mangel. Ta et supplement av vitamin A daglig kan bidra til å forbedre nattblindhet over tid. Du kan også øke inntaket av vitamin A gjennom matvarer i kostholdet ditt. Egg, meieriprodukter, frukt og grønnsaker er høy i vitamin A.

Sink

Sink er nødvendig for kroppen å transportere vitamin A fra leveren til netthinnen i øyet. Tar en daglig vitamin eller et supplement av sink vil hjelpe kroppen prosessen vitamin A bedre.

Dokosaheksaensyre (DHA)

DHA fra omega-3 fettsyrer kan også anvendes for å øke mengdene av rhodopsin produsert av stengene i øyet. Dette kan øke din evne til å se bedre i mørke og mørke forhold.

Herbal rettsmidler

Urtemedisiner også finnes for behandling av nattblindhet. Blåbær, blåbær juice, løvetann, øyentrøst, Queen Annes Lace, blomst øyeskylling og gul dock blader kan brukes til å lindre symptomene på nattblindhet. Andre rettsmidler er ekteskap vintreet, pasjonsblomst og rose.

Farget Lysterapi

Farget lys terapi er en annen mulig behandling for nattblindhet. Under farget lysterapi, er farget lys brukes til å spørre hjernen og aide i å produsere mer rhodopsin i stengene. Denne behandlingen kan være omfattende, som krever 25 til 30 besøk over en seks ukers periode.

Forsiktig

Hvis du opplever nattblindhet, ikke kjøre i dårlige lysforhold eller mørke forhold, som din visjon er svekket i disse situasjonene. Få en synsundersøkelse fra en optiker. Nattblindhet kan være et symptom på en mye mer alvorlig tilstand. Noen av disse forholdene er retinitis pigmentosa, patologisk nærsynthet, perifere kortikale grå stær og Oguchi sykdom, blant andre. Testes for å være på den sikre siden.