Digidexo.com

Hva er fordelene med Art Therapy for barn?

Kunst terapi er en arm av psykologi brukes både som en diagnostisk og terapeutisk verktøy. Fagfolk bruker kunsten til å hjelpe barn som lider av psykiske, atferdsmessige og fysiske sykdommer. Det er også brukt til å hjelpe friske barn takle de vanlige, men noen ganger vanskelige opplevelser i barndommen - skilsmisse, død av en kjær, eller til og med en bestevenn å flytte til en annen by.

Historie

Noen kan hevde at kunst har alltid vært en form for terapi eller, kanskje, er det mer hensiktsmessig å si terapi har alltid vært en del av kunsten. Selv om interessen for kunst og sinnene til de som lager det har vært gjenstand for forskere i hundrevis av år, er kunstterapi som et yrke en relativt ung felt. De første mastergrader i feltet ble opptjent i 1970-årene, men lærere, psykoterapeut og kunstnere begynte å gjennomføre formelle forsknings tiår tidligere.
To kvinner, Margaret Naumburg og Edith Kramer, er i stor grad betraktet som grunnleggerne mødre med kunstterapi. Ifølge American Art Therapy Association, jobbet Naumburg som pedagog som hadde en interesse i psykoterapi. Hun grunnla Walden School i New York City og utgitt en rekke bøker om kunst terapi og barn. Hun jobbet mye med institusjonaliserte barn som stivnet mange av hennes teorier om fordelene med kunst som en terapeutisk teknikk. Kramer var en pedagog og kunstner som brukte hennes to interesser å utvikle metoder for å arbeide med barn som lider av alvorlige psykiske problemer. Hun publiserte mye av sitt arbeid på 1950-tallet.

Fordeler

Kunst terapi er en trygg, ikke-påtrengende måte å hjelpe et barn dele sine erfaringer. En tegning eller maleri tillater et barn å uttrykke sine følelser uten å ha fullt utviklede muntlige kommunikasjonsevner. "[Art] er en veldig naturlig uttrykksmiddel for barn. De gjør det spontant. Det er behagelige. Det er et språk de vet hvordan de skal bruke. Du har sjelden å snakke et barn til å bruke kunst", sa Judith Rubin, Ph.D ., en tidlig pioner innen kunstterapi. Rubin spilte rollen som "The Art Lady" på den klassiske barneshow "Mister Rogers 'Neighborhood", er professor ved University of Pittsburgh, og er co-grunnlegger og president av Expressive Media Inc., en nonprofit dedikert til å fremme forståelse av kreativ kunst i terapeutiske innstillinger. Rubin videre forklart at barn gjerne tegne bilder da fortelle en historie om bildet, men de har problemer med å konseptualisere deretter å uttrykke sine følelser uten kreative hjelpemidler, spesielt når spørsmål om overgrep, omsorgssvikt eller alvorlige psykiske lidelser er involvert.

Time Frame

Evaluering begynner fra første samspillet mellom barn og terapeut. Terapeuten observerer ikke bare det ferdige produktet, men også barnets tilnærming til oppgaven. "Du spør et barn å tegne et bilde av en familie. Du observere hvilken rekkefølge folk trekkes, som er nær dem, som er stor, som er små eller som er igjen av fotografiet alle sammen. Dette gjør at terapeuten og barnet å se familieforhold på en måte som barnet ikke er i stand til å verbalt uttrykke, "Rubin sa. Økter kan vare så lenge som terapeut og familien er enige er nødvendig for å nå riktig nivå av helbredelse for barnet.

Betraktninger

Rubin anbefaler at foreldre tenker på kunstterapi på et kontinuum med kunst på den ene enden og terapi på den andre. Noen - en lærer, en forelder, en venn - kan tilby kunst materialer til et barn og aktiviteten i seg selv vil være terapeutisk. "Barn får til å uttrykke seg selv og en gutt føles bra hvis de skaper noe de er stolte av", sa Rubin. Den andre siden av kontinuum er en terapeutisk aktivitet som anvender art å lære om barnet og hennes omstendigheter, slik som eksempelet med familien tegningen. I dette scenariet terapeuten bruker tegningen for å bedre forstå barnets oppfatning av familien.

Finne hjelp

Noen skoler har spesialisert kunst terapi programmer. Hvis du er heldig nok til å leve i et samfunn med et slikt program, kan det brukes som en ekstra ressurs i utviklingen av barnet ditt. "De fleste programmene er i større byer fordi de pleier å ha en bredere forståelse av psykoterapi og kunst", sier Debra Linesch, Ph.D., leder av graduate avdeling Sivil og Family Therapy ved Loyola Marymount University i Los Angeles, en av de eldste og mest etablerte kunst terapi programmer i landet. En kvalifisert kunstterapeut burde ha uteksaminert fra et akkreditert program, som kan bekreftes gjennom American Art Therapy Association, en profesjonell organisasjon dedikert til fremme av kunst som en terapeutisk praksis. Linesch anbefaler ikke å prøve å bruke kunst terapi uten en profesjonell hvis barnet ditt lider av noen form for alvorlige traumer; Men hvis barnet ditt er å takle de vanlige fallgruvene i barndommen, ville det være svært egnet til å bruke kunst til å hjelpe hennes adresse følelser. Noen bøker å hjelpe bruk kunst med barna er: "Celebrating Familie Milepæler ved å lage kunst sammen" av Debra Linesch og "Child Art Therapy" og "Min mamma og pappa ikke bor sammen lenger: en tegning bok for barn fra separert eller skilte foreldre "av Judith Rubin, Ph.D. Barn trenger ikke å være kunstnere til fordel skjema kunstterapi, de må bare være menneske.