Digidexo.com

Parasitter som forårsaker mye slim

Parasitter som forårsaker mye slim


Mens menneskelig avfall, noen ganger kalt «avføring», inneholder alltid en liten mengde av slim, kan en overdreven mengde av slim indikere et problem. Årsak for overflødig slim kan variere fra en gastrointestinal forstyrrelse, slik som Crohns sykdom, kreft. En pasient opplever overflødig slim i hans avføring bør oppsøke lege for å finne ut årsaken, men symptomene kan også være forårsaket av en parasitt infeksjon.

Protozoer

En protozoer er en encellet organisme som kan reprodusere i menneskekroppen, forårsaker alvorlig sykdom. Vanlige eksempler på protozoa er Giardia lamblia, en mikroskopisk organisme som vokser i tynntarmen, og Cryptosporidium. Bortsett fra overdreven slim i avføringen, kan protozoer infeksjoner også forårsake symptomer som inkluderer diaré, oppblåsthet, oppkast og magesmerter.

Helminth

En helminth er en parasitt med mange celler, ofte referert til som en orm. Eksempler på helminths som kan smitte til mennesker og forårsake mye slim i avføringen inkluderer rundorm, bendelorm og pinworms. I motsetning til protozoer, kan en helminth i sin voksne formen ikke reprodusere inne i menneskekroppen. I tillegg til overskytende eller blodig slim i avføringen, kan helminthes også føre til tretthet og vekttap. En smittet person kan også se en orm pass i sin avføring.

Årsaker

Parasitter som infiserer mennesker forårsaker overdreven slim og andre symptomer er vanligvis kjøpt via kontakt med infiserte ekskrementer eller vannforsyning. Turgåere og bobiler kan være spesielt utsatt hvis de drikker fra ubehandlede vannkilder mens engasjert i disse aktivitetene. Reisende til utlandet kan også være på et høyere risiko, på grunn av lavere standarder for vann og avløp. Du kan også være mer utsatt for infeksjon hvis immunforsvaret er svekket av sykdom eller alder.

Behandlinger

Tradisjonelle medisinske behandlinger er tilgjengelig og kan omfatte en enkelt dose eller opptil to til tre uker med behandling, avhengig av årsaken. I tillegg kan naturlige legemidler brukes for å bidra til å gjøre den tarm-miljø ugjestmilde for parasitten. Forslag inkluderer høye doser av vitamin C, som tolerert; økt fiber inntak; økt vanninntak; og reduksjon av enkle karbohydrater.