Digidexo.com

Effekter av noradrenalin

Noradrenalin brukes til behandling av farlig lavt blodtrykk og glukose. Det fungerer litt som adrenalin og hastigheter opp pulsen ved å begrense blodårer. Noradrenalin er brukt i medisinske innstillinger gjennom intravenøs injeksjon i store vener eller arterier. Det er ofte brukt sammen med HLR mens du prøver å stimulere hjerterytme og pust. Dessverre har det noen uberettiget bivirkninger og kan føre til farlige forhold for enkelte pasienter.

Kardiovaskulære systemet

En bieffekt er høyt blodtrykk, vanligvis utstilt som hodepine, en skarp smerte i brystet, lysfølsomhet, blekhet, rikelig svette og noen ganger oppkast. Andre effekter av noradrenalin injeksjon omfatter innsnevring av blodårer, mangel på oksygen rekkende kroppsvev, og en reduksjon av pumping utført av vitale organer, slik som nyrer, hjerte og lever. Hjertet kan også utvikle en langsom eller uregelmessig beat.

Nervesystemet

Nevrologiske reaksjoner er vanligvis et resultat av høyt blodtrykk og kanskje overfølsomhet overfor noradrenalin. Typiske nervesystemet reaksjoner er angst og frykt, hodepine og økt følsomhet for lyskilder. Ved oppdagelse av disse symptomer, kan dosen må reduseres for å forårsake mindre stress og dannelsen av flere symptomer.

Overfølsomhet

Hypersensitivitetsreaksjoner har blitt registrert, og "adrenerge urticaria" har blitt lagt merke til, som er elveblest produsert av adrenalin. Psykologisk stress sammen med urticaria eller elveblest er observert ved bruk av aminer, som er stoffer som adrenalin, noradrenalin og dopamin. Angst, følsomhet for lys og lyd, panikkanfall og følelser av uvirkelighet kan bli identifisert som ytterligere tegn på psykisk stress som følge av overfølsomhet.

Andre alvorlige effekter

Andre alvorlige effekter av noradrenalin bære allergisk hevelse i ansikt, lepper, tunge, munn og svelg. Bortsett fra disse luftveisproblemer, kvalme og oppkast, kald følelse i ekstremiteter, blå lepper eller negler, minsket frekvens eller ingen vannlating, irritasjon på injeksjonsstedet, plutselig nummenhet eller svakhet, og svekkelser som forvirring, utydelig tale eller syn alt tyder på alvorlige interaksjoner og bør korrigeres ved medisinske fagfolk umiddelbart.

Konklusjon

Før du tar noradrenalin, bør pasientene være sikker på å fortelle legene hvis de opplever høyt blodtrykk (hypertensjon), overaktiv skjoldbruskkjertel, astma eller en sulfitt allergi, da disse kan forstyrre den. De bør også være sikker på å advare leger umiddelbart hvis de lider noen bivirkninger fra noradrenalin. Noradrenalin er et livreddende narkotika, men det er også farlig for noen mennesker.