Digidexo.com

Hvordan bruke krykker med en Cast

Hvordan bruke krykker med en Cast


Kast - ofte glassfiber eller gips - er brukt i immobilisering av benbrudd inkludert skader i de nedre ekstremiteter. Avstøpninger kan også brukes til å beskytte beinet etter operasjonen og å behandle ligament, sener og muskelskader. Når du mottar din cast, legen din vil indikere hvorvidt du har lov til å bære vekten på den berørte beinet. Hvis du ikke klarer å bære vekt, vil du sannsynligvis bli sendt hjem med et par krykker.

Bruksanvisning

•  Delta på fysioterapi. Spør legen din om å delta på en fysisk terapi økt - hvis dette er din første gang på krykker. En fysioterapeut kan gi deg en leksjon om hvordan du trygt bruke krykker med cast.

Juster krykker til en passende høyde for kroppen din. Stå opp høye og posisjonere dine krykker under armene. Juster høyden på krykker, slik at de er 1 til 1,5 inches under armhulen.

Juster håndtakene. Håndtakene av krykker bør justeres slik at albuene danner en 30-graders vinkel mens du står med cast og krykker.

Plasser krykkene slik at de er 12 inches fra sidene. Lene seg frem og plassere dine krykker en fot foran sunn foten. Bruk krykker for å stå frem i stedet for å plassere vekten på skadet fot med gipsen.

Skift vekten din på hendene. Sving kroppen din fremover slik at dine upåvirket foten lander inline med krykker. Gjenta til du når ditt reisemål. Flytt på en langsom, jevn fart for din sikkerhet.

Tips og advarsler

  • For å unngå snubling og fall, alltid se rett frem mens du går med krykker. Ikke se på dine føtter.
  • Plasser vekten på hendene mens du går med krykker. Plassere vekten på armhulene kan føre til nerveskader eller ubehagelig pensel forbrenninger av armhulene.