Digidexo.com

Lave triglyserider Diet & Foods

Triglyserider er en form av lipid (fett) som finnes i fettvevet og i blodstrømmen. Forhøyede nivåer av blod triglyserider er forbundet med åreforkalkning (aterosklerose) og økt risiko for hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag. Heldigvis er det mulig å kontrollere eller redusere triglyserider ved å unngå visse matvarer og øke kvaliteten på det samlede kostholdet.

Senke kaloriinntak

Hvis legen din diagnoser du med høye triglyserider --- en tilstand kjent som hypertriglyseridemi --- ta flere kosttilskudd tiltak for å forbedre helsen. Ifølge American Heart Association, begynner ved å senke den totale kaloriinntaket. Triglyserider dannes i kroppen som en måte å lagre kalorier du ikke umiddelbart trenger, og avtagende inntaket vil direkte lavere triglyserid formasjon. Mens det kan være lurt å være spesielt oppmerksom på fettinntaket, vil eventuelle overflødige kalorier --- inkludert protein og karbohydrater --- lagres i triglyceridform. Siden triglyserid belastningen øker med det samlede kroppen fett, kan du senke triglyseridnivåer ytterligere ved å miste overflødig vekt.

Redusere Kolesterol og mettet fett

Reduser inntaket av matvarer tunge i kolesterol og mettet fett, siden disse er også ofte høy i triglyserider. Konsentrerte mengder av kolesterol og mettet fett finnes i en rekke vanlige matvarer, blant annet eggeplommer, smør, melk, ost, biff og biff fett, lam, svinekjøtt, spekk, kyllingfett, lever og andre innmat. Betydelige plante kilder til mettet fett inkluderer kokos og kokosolje, kakaosmør, palmeolje og palmekjerneolje.

Erstatte mettet fett med enumettet fett, som er generelt langt sunnere for deg. Vanlige eksempler er raps, peanøtter og olivenoljer. Også erstatte kjøtt inneholder mettet fett med fisk som inneholder betydelige nivåer av hjerte-sunne omega-3 fettsyrer. Vanlig tilgjengelige eksempler inkluderer laks, albacore tunfisk, sjø ørret, sardiner, sild og makrell.

Hvis du reduserer fettinntaket, unngå å supplere din diett med høyere mengder av karbohydrater. I mange tilfeller øker slik en bryter triglyserider og samtidig minsk kroppens tilførsel av HDL, eller "gode" kolesterol. Prøv å øke inntaket av frukt og grønnsaker, i stedet.

Unngå transfett

Også lavere triglyseridnivåer ved å unngå matvarer som inneholder delvis hydrogenert olje, også kjent som trans fett. Dette stoffet er ofte funnet i kommersielt produsert bakevarer, så vel som i stekt mat. Vær oppmerksom på at matvarer i Amerika kan merkes som trans fett-fri selv om de faktisk inneholder små mengder av dette stoffet. Beskytt deg selv ved å lese produktetiketter nøye, og ved å redusere inntaket av pre-pakket snacks.

Andre trinn

Prøv å holde deg unna enkle karbohydrater som raffinert hvitt mel og sukker. Disse stoffene fremme plutselige økninger i insulinproduksjonen, som igjen kan føre til økt triglyserid produksjon.

Hvis du drikker, gjør det du kan for å begrense eller eliminere alkoholinntaket. Siden alkohol er høy i både sukker og kalorier, har det en forsterket effekt på kroppens triglyseridnivåer, og selv moderat eller minimal inntak kan gjøre triglyserid problemene verre.

Ta kontakt med en ernæringsfysiolog for ytterligere effektive kosttilskudd trinn.