Digidexo.com

Hva er Hydroxyz HCL Tab?

Hydroxyz HCL, også kjent som hydroksyzin hydroklorid, er en reseptbelagte medikamenter som ofte brukes for å behandle angst og andre mentale forstyrrelser, så som demens, som kan bli manifestert som nervøsitet eller spenning. Det fungerer i hovedsak på visse kjemikalier i hjernen for å få til en beroligende effekt. Selv om dette er den mest vanlige bruken for medisiner, har det vist noen positive resultater som en behandling for andre medisinske tilstander.

Mental Disorders

Når Hydroxyz HCL benyttes i behandlingen av psykiske eller humørforstyrrelser, er det vanligvis foreskrevet for bare en kort tidsperiode. Det blir sett på som mer av en medhjelper medisiner som gis til mennesker som opplever periodiske episoder av nervøsitet eller spenning i forhold til deres mentale eller humør uorden. Det er ikke nødvendigvis en behandling for sykdommen i seg selv, bare for disse spesielle symptomer på at uorden. Det påvirker visse nevrotransmittere, som serotonin, i sentralnervesystemet (CNS) som er knyttet til en persons humør.

Allergier

Hydroxyz HCL har også blitt benyttet i behandling av allergiske reaksjoner på enkelte stoffer og medikamenter. Hydroxyz HCL faktisk tilhører klassifisering av medisiner som kalles antihistaminer, som blokkerer histamin, en immunrespons mot en allergi. Når noen lider av en allergisk reaksjon i form av kløe, rennende øyne eller rennende nese, kan en lege foreskrive denne medisinen for å lindre disse symptomene.

Smertestillende forsterker

Hydroxyz HCL har vist seg å forsterke eller øke effektiviteten av visse smertestillende midler. Fordelen med å bruke hydroksyzin hydroklorid med smertestillende, er at doseringen av disse smertestillende midler, slik som meperidin, vil være mindre, mens den fortsatt se de samme resultater som vil bli sett med en høyere dose.

Reisesyke

Av og til kan Hydroxyz HCL være foreskrevet for å behandle visse tilfeller av reisesyke, spesielt når over-the-counter medisiner er ikke nyttig. Denne spesielle medikamenter kan fungere som antiemetiske ved både å blokkere histamin og dopamin og samtidig virker på serotonin i hjernen for å minske potensialet for reisesyke samt kvalme og oppkast som ofte følger med den.

Sedativ

Hydroxyz HCL kan også brukes, mye i måten det er brukt som et smertestillende forsterker, som et supplement medisinering for en beroligende. Det kan brukes før en operasjon for å roe ned en pasient eller til og med etter at operasjonen er utført for å tillate pasienten å slappe av. Det vil typisk bli brukt med et barbiturat, og varierer i doseringen fra person til person.