Digidexo.com

Bryst infeksjon symptomer

En brystkreft-infeksjon forekommer i vevet av brystene kalt parenchymalvevet. Det er vanligvis forårsaket av en bakterie som kalles Staphylococcus auereus, noe som betyr at det er en type staph infeksjon. Staph bakterier finnes på normal hud, men hvis de formere seg for mye på grunn av en svikt i immunsystemet, eller inn gjennom huden på brystet inn i vevet, kan de forårsake en infeksjon. Ofte vil kvinner som ammer får et bryst infeksjon på grunn av sprekker og brudd i brystvortene forårsaket av sykepleie. Det er mange potensielle symptomer på brystinfeksjoner, og mange bryst infeksjoner vil klare seg på egenhånd. Men oppsøke lege umiddelbart hvis du har mistanke om en infeksjon.

Brystsmerter

Bryst smerte eller ubehag er en av de mest vanlige symptomer på en bryst-infeksjon. Dette er forårsaket av et overskudd av staph bakterier i vevet, som presser på melkekanalene. Smerten kan være enkle ubehag, eller det kan være ledsaget av ømhet når du trykker på brystet, samt varme i brystene. Smerten kan også være ledsaget av kløe i brystene.

Klump eller hevelse

En bryst infeksjon kan også føre til en klump eller hevelse i brystet. Klumpen kan være smertefullt. Svellingen kan være begrenset til en side av brystet bare. I tillegg, kan svellingen og klump være ledsaget av rødhet. Bryst klumper kan også være en indikasjon på brystkreft, men kreft klumper vanligvis ikke har forbundet smerte og hevelse. Unntaket fra dette er en sjelden form for brystkreft, kalt inflammatorisk brystkreft, noe som kan resultere i hevelse i brystet og brystsmerter. Hvis du opplever en klump ledsaget av hevelse og smerte, er det beste løpet av handlingen for å konsultere legen din, som kan fortelle deg om symptomene er forårsaket av et bryst infeksjon eller brystkreft.

Nipple Symptomer

Bryst-infeksjoner kan også forårsake symptomer forbundet med nippelen. Dersom følelse eller tekstur av brystvorten endringer, kan det være et tegn på en bryst-infeksjon. Hvis du opplever uvanlig utflod fra brystvorten, som også kan være et tegn på et bryst infeksjon. Dette uvanlig utflod kan være klar eller det kan inneholde puss. Utflod fra brystvorten er også et tegn på inflammatorisk brystkreft, samt av et bryst infeksjon, så det er viktig å gå til en lege.

Sprekker og brudd i nippelen er også en av årsakene til brystinfeksjoner, i tillegg til ett av symptomene. Hvis du oppdager sprekker og pauser, kan det tyde på at du er utsatt for et bryst infeksjon eller at andre symptomer er forårsaket av en infeksjon.

Andre tegn på infeksjon

Lymfeknutene under armen kan bli forstørret, hovne eller ømme. Lymfeknutene, kalt axillaris lymfeknuter, er lokalisert nær bryst under armhulen. De berørte lymfeknuter vil være på samme side som den infiserte brystet. Du kan vanligvis føler og / eller se forstørrede lymfeknuter.

En bryst infeksjon kan også være ledsaget av en vedvarende, lavgradig feber.

Diagnose / behandling

Bryst infeksjoner er vanlig i ammende kvinner, og så ingen tester kan være nødvendig hvis du har en infeksjon mens du ammer. Men hvis du ikke ammer, eller infeksjonen vedvarer, kan tester være nødvendig for å diagnostisere brystkreft infeksjon og utelukke mer alvorlig sykdom. Testene inkluderer en mammogram eller en biopsi for å teste for potensielle kreftceller.

En bryst infeksjonen er behandlet ved å påføre varme til det bryst femten til tyve minutter fire ganger daglig. Varmen bør være en fuktig varme. Legen kan også foreskrive antibiotika. Hvis du ammer, kan du bli oppfordret til å pumpe morsmelk i stedet for å la barnet ditt til sykepleier, før infeksjonen er løst.