Digidexo.com

Inner Ear Treatment

Indre øret infeksjoner, også kjent som mellomøret infeksjoner, normalt infisere barn før de fyller fem år. Voksne kan ha ørebetennelser, men små barn har dem oftere. Det finnes en rekke behandlinger tilgjengelig for indre øret infeksjoner.

Symptomer

Symptomer på indre øret infeksjoner hos små barn kan være vanskelig å tolke om barnet er for ung til å fortelle deg øret hennes er vondt. Rykke eller dra i ørene, irritabilitet, søvnvansker, ikke reagerer på lyder, kan en feber på mer enn 100 grader og drenering fra ørene indikere en ørebetennelse. Voksne kan oppleve smerter i øret, feber, svimmelhet og forbigående hørselstap.

Diagnose

Legen din vil se nærmere på deg eller ditt barns øret med et instrument som kalles en otoskop. Han kan da se om noen inflammasjon er tilstede. Han kan også bruke en pneumatisk otoskop som gjør at en skånsom puff av luft på trommehinnen. Trommehinnen vil normalt flytte fra puff av luft, men hvis væsken er tilstede trommehinnen vil ikke flytte. Hvis trommehinnen ikke beveger seg og rødhet er til stede en infeksjon er sannsynlig.

Behandling

De fleste indre øret infeksjoner vil løse på egen på i noen dager, men hvis symptomene fortsatt vedvarer etter 72 timer behandling skal være prøvd. Legen din kan forskrive over disk smertestillende som for eksempel Tylenol eller Advil. Reseptbelagte øredråper nummen smerte, men vil ikke kurere en infeksjon. Antibiotika er foreskrevet for en bakteriell ørebetennelse. Hvis infeksjonen er forårsaket av et virus, vil antibiotika ikke hjelpe. Drenering rør brukes når væske forblir i det indre øret og påvirker barnets evne til å høre skikkelig. Drenering rør er ikke en vanlig behandling for voksne med indre øret infeksjoner. Rørene blir kirurgisk implantert inn i barnets øret og la væsken renne ut av øret å utjevne trykket i det midtre og det ytre øret. Hørsel bør forbedre og infeksjoner bør minske.

Forebygging

Holde barnet ditt i et røykfritt miljø og bort fra syke barn kan bidra til å redusere risikoen for indre øret infeksjoner. Amme babyen din hvis du kan som morsmelk inneholder antistoffer som bekjemper infeksjoner. Hvis du flaske fôr, sørg for å holde babyen din i en oppreist posisjon. Voksne kan prøve over skranke decongestants eller allergi medisiner for å redusere sin risiko for ørebetennelser.