Digidexo.com

Blære Stones Treatment

Begrepet "blære stein" er forskjellig fra nyre eller galleblæren steiner. Og mens begge disse steinene kan være små mengder av mineraler også (og nyrestein kan bli blærestein senere), hver utspring i deres bestemt område av kroppen først, og hver er dannet på forskjellige måter, og ofte av forskjellige årsaker, ifølge Mayo Clinic. Noen ganger kan de kan bevege seg nedover inn i blæren, men bare for utskillingsformål. Behandling for hver type stein, inkludert blærestein, kan bestå av ett eller flere alternativer: kirurgi, cystolitholapaxy, eller bare drikke masse vann.

Blære stein formasjon Årsaker

Som flytende avfall er fjernet av nyrene og sendt ned til blæren for ekskrementer, kan det føre til blærestein om at avfall (kjent som urin) er igjen å sitte i blæren i lange perioder av gangen eller ikke helt tomt fra blæren . Andre årsaker kan være betennelse, medisinske enheten bruker som forstyrrer urin fjerning, og til og med nyrestein reiser gjennom blæren.

Behandlingstilbud påvirket av stein formasjon Årsak

Noen foreligger forhold som årsak blærestein dannelse grunn til blæren ikke tømmes helt på egen hånd: prostata utvidelse, blære diverticula (svulmende poser i blæren), og nevrogen blære (skadet blære nerver som signaliserer ikke fullstendig frigjøring av urin) .

Behandlingstilbud utforsket

Den billigste og mest praktiske alternativet er å øke inntaket av vann. Dette er vanligvis den første behandlingsalternativ forfulgt, med mindre steinstørrelse er stor. Annet enn vann, en annen væske som er anbefalt er tranebærjuice. Større stein, eller steiner som ikke kan fjernes gjennom denne første prosessen væskeinntak, kan fjernes ved en prosedyre kjent som cystolitholapaxy eller ved kirurgi.

Cystolitholapaxy Behandlingsalternativ

Et lite fleksibelt rør med et kamera på slutten av det (a cytoscope) brukes for denne fremgangsmåten og dere er generelt under anestesi. Den cystolitholapaxy behandling brukes til å bryte opp steiner som ikke vil passere ut av kroppen av en eller annen grunn, eller er for store. Prosedyren består av legen å sette cytoscope inn i urinrøret, for ruten inn i blæren. Dette gir ham en visning av stein og faktisk størrelse, som han deretter bruker en laser, medisinsk utstyr, eller ultralyd for å bryte stein størrelsen ned i små biter slik at de kan spyles ut av blæren.

Antibiotika er vanligvis foreskrevet før denne prosedyren for å bidra til å eliminere muligheten for infeksjon. Men feber, urinveisinfeksjon, blære tårer, og blødning er en mulig risiko med cystolitholapaxy.

Kirurgi

Når steiner ikke kan brytes ned vellykket gjennom cystolitholapaxy grunn av størrelse eller motstand, er kirurgi foretatt. Et snitt er gjort i blæren direkte av kirurgen, og steinen blir fjernet på denne måten. Hvis en forstørret prostata er årsaken til den store steinen, eller andre interne problem som kan korrigeres kirurgisk, er det vanligvis tatt vare på også på denne tiden.