Digidexo.com

Melatonin dosering instruksjoner

Melatonin er et hormon som produseres av pinealkjertelen, som er i hjernen. Melatonin er utgitt av stimulering av lys undertrykkelse og mørke. Ifølge School of Biological stillhet i Guildford, Storbritannia (se Resource 1), tyder dette på frigjøring av melatonin som den spiller en viktig rolle i døgnrytmen og etablering av vanlige søvnmønster. Melatoninnivået er på sitt høyeste før sengetid. Syntetiske former av melatonin blir ofte brukt til å behandle en rekke søvnforstyrrelser, inkludert jetlag, søvnløshet og søvnproblemer oppleves av barn med nevropsykiatriske lidelser.

Dosering for voksne

Vitenskapelig forskning, ekspertuttalelser, publikasjoner og tradisjonell bruk har alt bestemt at en dose på 0,5 til 50 milligram av melatonin er tilstrekkelig for å fremme søvn, ifølge Mayo Clinic. For behandling av søvnforstyrrelser, hurtigfrigivende formuleringer av melatonin er også generelt mer effektive enn forlenget frigivelse formler.

Voksne 18 år og eldre kan ta 0,5 milligram i timen før sengetid for å fremme søvn, eller for å kurere et tilfelle av jetlag. Blinde mennesker bør ta 5 til 10 milligram av melatonin nattlig å fremme døgnrytme innblanding. Eldre personer kan ta 3 til 5 milligram av melatonin opptil to timer før sengetid for å bekjempe søvnløshet.

Doseringsanvisning for barn

Mange leger anbefaler melatonin for barn med nevropsykiatriske lidelser som autisme, attention-deficit hyperactivity disorder og mental retardasjon. Den nøyaktige dosen for barn avhenger ofte på en individuell barnets alder, vekt og alvorlighetsgraden av søvnforstyrrelser. Begynn med en minimumsdose på 0,5 mg pr natten, og øke dosen med 0,5 milligram dersom det synes å være noen effekt. Administrere opp til 10 milligram av melatonin å indusere søvn og fremme avslappet søvn.

Forholdsregler

Melatonin er ikke godkjent eller regulert av US Food and Drug Administration, og det er ingen produksjon standarder for å styre produksjonen av melatonin produkter. Snakk med legen din før du bruker melatonin eller noen annen form for søvn hjelpemiddel.
Syntetisk melatonin er tilgjengelig i flere former, og forskjellige merker kan ha ulike doseringsmengder. Les alle instruksjonene gitt av produsenten.