Digidexo.com

DHEA for overgangsalder

DHEA for menopause er gjenstand for uenighet i verden av naturlige kosttilskudd. Et steroid hormon som produseres av binyrene av både menn og kvinner, har DHEA er spioneringen for mange grand fordeler. Men før kvinner anser det for overgangsalder symptomer, er det viktig å forstå hva DHEA er bevist å gjøre og hva er bare anekdotisk. Det er også nødvendig å forstå hvordan å ta DHEA for å unngå ubehagelige bivirkninger.

Fakta

DHEA er et naturlig hormon som alle produserer i kroppen sin. Nivåene av DHEA topp når en person er 25 år gammel og deretter gradvis avta med alderen. Etter den tid en person når 70, produserer kroppen om lag 20 prosent av hva det pleide å gjøre.

Fordi denne nedgangen er en del av aldring, er DHEA tilskudd ofte markedsført som en anti-aldring produkt, men dette har ikke blitt bevist. Mangler med DHEA har vært knyttet til en reduksjon i hukommelse og mental klarhet, osteoporose, brystkreft og hjerte-og karsykdommer.

Funksjon

Den gjennomsnittlige person gjør 25 mg DHEA hver dag i kroppen hans. Menn har alltid mer DHEA enn kvinner. DHEA blir omdannet til testosteron og østrogen i kroppen. Som kvinner inn overgangsalderen, er disse hormonene naturlig redusert på grunn av nedgang i produsert DHEA.

Det er dokumentert at DHEA for overgangsalder kan være nyttig i å minimere symptomer som vaginal tørrhet, dårlig hud tone og lav sexlyst. Det har også blitt vist å øke beinmasse i betydelig grad.

Typer

Det finnes tre former for DHEA tilgjengelig for kjøp. Tabletter eller kapsler kan tas en eller to ganger om dagen, avhengig av legens anbefalinger. I dette skjemaet, kan DHEA kjøpes på ethvert stoff butikk eller helsekost butikk så vel som online.

DHEA kremer kan også kjøpes enkelt ved de som leter etter overgangsalder lettelse. Det er viktig å merke seg at disse kremene vanligvis bruker wild yam for sin kilde til DHEA. Det er bevis for at denne form for DHEA ikke kan metaboliseres av kroppen og kan derfor ikke bli brukt effektivt.

DHEA kan også kjøpes i flytende form. Ofte er dette kjøpes på compounding apotek med resept fra lege. Alltid være sikker på apoteket ditt DHEA, eller noen andre medisiner, er akkreditert gjennom Pharmaceutical Compounding Akkreditering Board.

Betraktninger

Før du bestemmer deg for å supplere DHEA for menopause symptomer, husk at mange av påstandene for DHEA er uprøvd. Studier har vist motstridende bevis av fordelene med DHEA for overgangsalder.

Andre krav, for eksempel dramatiske vekttap og muskel ekstrautstyr samt løfter om å kurere depresjon og osteoporose, bør tas i betraktning hype. Det er ingen bevis som støtter disse påstandene. DHEA kosttilskudd bør bare gjøres under tilsyn av en lege som har bestemt det er en mangel på behov for korreksjon.

Bivirkninger

Den viktigste grunnen for å supplere under en lege veiledning er muligheten for bivirkninger. Disse bivirkningene vil avhenge av hormonet som er mest dominerende i kroppen. Noen med dominerende testosteron kan oppleve irritabilitet samt en irriterende vekst av uønsket kroppshår. Østrogen dominans kan føre til moodiness og ømme bryster.

Flere alvorlige bivirkninger kan være en økt risiko for kreft. Kvinner med brystkreft kan oppleve at DHEA stimulerer veksten av kreftceller. DHEA kan også øke risikoen for eggstokkreft. Det kan imidlertid undertrykke veksten av kreftceller i tillegg.

En lege vil utføre tester for å avgjøre om en hormonell ubalanse er til stede, så vel som for å kontrollere DHEA nivåer. Hvis det virker som om tilskudd er nødvendig, vil en resept bli gitt og behandling vil bli overvåket nøye. DHEA kan være et svært nyttig og gunstig supplement, men selv-forskrivning er aldri et klokt trekk.