Digidexo.com

Forklaring av hiatushernie

En hiatal brokk oppstår når en del av magen stikker ut gjennom en åpning i mellomgulvet kalt esophageal hiatus. De fleste hiatal brokk er ikke alvorlig, men alvorlige tilfeller kan kreve kirurgi.

Forekomst

Hiatal brokk forekommer i om lag 15 prosent av befolkningen, men blir mer vanlig etter 50 år.

Symptomer

Store hiatal brokk kan føre syre fra magesekken til ryggen opp i spiserøret, en tilstand som kalles gastroøsofageal reflukssykdom eller Gerd. Symptomer inkluderer halsbrann, brystsmerter, problemer med å svelge, kvalme, tørr hoste, oppstøt, raping og dårlig ånde.

Årsak

En større åpning enn normalt i esophageal hiatus gjør det enklere for en del av magen for å presse gjennom og stikke inn i brystet.

Rettsmidler

Medisinsk behandling for hiatal brokk er generelt den samme som for GERD: antacida eller andre medisiner, eller kirurgi, om nødvendig. Ofte kan du forbedre dine symptomer ved å unngå alkohol, tobakk og matvarer som utløser halsbrann; spise mindre måltider; og, om nødvendig, å miste vekt.

Advarsler

Para-esophageal hiatal brokk, som er uvanlig, kan hemme flyten av mat i magen, potensielt forårsake hindringer og sår. I sjeldne tilfeller, hiatal brokk bli Strangulated, forårsaker alvorlige brystsmerter og hindre spiserøret.