Digidexo.com

Bivirkninger av Fluocinonide

Fluocinonide er en high-powered glukokortikoid steroid som brukes til å lindre betennelser, ubehag, kløe og rødhet som er forbundet med mange hudsykdommer som eksem. Fluocinonide er foreskrevet i form av salver, geleer og aktuell kremer. Den normale konsentrasjon resept styrken er ikke mer enn 0,05 prosent. Mens dette produktet brukes til å hjelpe mange hudproblemer, er det noen bivirkninger som bør nevnes.

Mindre bivirkninger

Fluocinonide kan gi mindre bivirkninger som kløe og tørrhet. Kløe og tørrhet kan oppstå direkte på området at medisinen blir brukt på og på huden rundt det.

Alvorlige bivirkninger på huden

Noen av de alvorlige bivirkningene av Fluocinonide som kan oppstå i huden er ekstrem svie og utslett. Pasienten kan også lider av misfarging av huden og overdreven hårvekst.

Hevelse og vektøkning

Noen brukere kan oppleve hevelse av enten tungen, leppene, munnen eller i ansiktet. Det har også vært noen tilfeller av vektøkning blant de som bruker denne medisinen.

Andre typer alvorlige bivirkninger

Noen personer som bruker Fluocinonide har også opplevd kortpustethet, betennelse og selv tetthet i brystet.

Forsiktighetsregler

Området av kroppen som Fluocinonide blir brukt bør aldri være dekket. Dekker det berørte området kan øke mengden medisin som kroppen absorberer. De økte mengder av medisin mottatte kan øke muligheten for bivirkninger.