Digidexo.com

Tegn og symptomer på skulder skader

Tegn og symptomer på skulder skader


Legge merke til noen endringer i din evne til å bevege skulderen din, eller kanskje oppleve smerter i skulderen din mens du sover? Det er flere tegn og symptomer på en skulderskade. De fleste trenger å besøke en lege for å finne ut hva slags skader de har, og hvordan den kan behandles.

Smerte

Det burde ikke komme som noen overraskelse at smerte er ofte det første symptomet på en skulderskade. Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer, vil plasseringen av smerte forskjellig, avhengig av hva slags skader. For eksempel vil en revet rotatorkuff ofte forårsake smerte på toppen av skulderen, mens tendinitis vil vanligvis forårsake smerte på forsiden av skulderen og eventuelt lengden av den øvre arm.

Ford Bones

En fortrengt bein kan også være et symptom på en skulderskade. Skulderen har tre bein innenfor den struktur, som er kragebeinet, skulderbladene og bein i overarmen. Hvis en av disse knoklene blir fortrengt, kan det føre til en merkelig utseende til skulderen. Når armen ben er forskjøvet fra det felles, kan skulderen synes å henge slapt fremover eller bakover. Når kragebeinet glipper ut av plass, kan det skape en kul på toppen av skulderen.

Stivhet og svakhet

Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer, stivhet eller svakhet i skulderen kan være et symptom på en skulderskade. Stivhet indikerer at skulderen har en redusert rekkevidde av bevegelse, slik som å være svært vanskelig å heve armen overhead. Svakhet indikerer en vanskeligheter med å heve eller bevege armen som en person kan normalt være i stand til å gjøre. Stivhet og svakhet vanligvis indikerer en skadet sene eller muskel.

Støy

Hvis skulderen din plutselig begynner å gjøre sliping eller dukker lyder når du flytter det, kan dette være et tegn på en skulderskade. Disse lydene kan være forårsaket av sener slipping over benet, ben mot slipe bein, eller væskeblærer i skulderleddet sprenges. Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer, er lyder som oftest relatert til skade på rotatorcuffen.

Diagnose

Det er flere tester som kan utføres for å diagnostisere hvilken type skade skuld en person kan ha. En fysisk eksamen er det første skrittet. Legen kan da anbefale videre testing. Vanlige tester knyttet til skulder skader inkludere røntgen, ultralyd og magnetisk resonans imaging (MRI).