Digidexo.com

Tanning Beds tidlig i svangerskapet

Naturlig soleksponering eller ultrafiolett eksponering via en Solseng under svangerskapet setter huden i fare for tidlig aldring, hudkreft og kan føre til overoppheting, noe som kan ha negativ innvirkning på fosteret.

Fakta

Ifølge American Graviditet Association, er det ingen studier som gir bevis på at bruk av solarium mens gravide fører til direkte skade på fosteret.

Betraktninger

Mens solsenger ikke har spesielt vært knyttet til fosterskader, Organisasjonen av teratologi Informasjon Spesialister tyder på at overoppheting mens gravide er assosiert med foster spinale misdannelser og abort. I tillegg, ifølge National Institutes of Health, UV-stråler har vært knyttet til folsyremangel. Folsyre er viktig i første trimester i forebygging av nevralrørsdefekter, som ryggmargsbrokk.

Fysiske bivirkninger

Under graviditet, er en kvinnes hud mer følsomme for UV-stråler som sendes ut av tanning bed pærer og kan oppleve chloasma, som er utseendet på mørke flekker på huden, oftest i ansiktet. Chloasma er noen ganger referert til som "graviditet maske" og kan eller ikke kan forsvinne etter levering.

Oppløsning

Kvinner som er gravide og ønsker solbrun hud bør snakke med sin lege for å diskutere mulige risikoer og langsiktige effektene av tanning bed bruk. Sunless tanning lotions, kremer eller skum kan være et sikkert alternativ til solarium, så lenge de ikke inneholder den aktive bestanddel Dihydroxyacetone (DHA).

Advarsel

Gravide kvinner som er i solen eller i et solarium seng og legger merke til svimmelhet, kvalme eller overdreven tretthet bør fjerne seg fra varmen, klimaanlegg straks og drikk rikelig med vann for å unngå overoppheting.