Digidexo.com

Iodoquinol bivirkninger

Iodoquinol er en resept legemiddel som brukes for behandling av forskjellige typer tarm parasittiske infeksjoner. Det er klassifisert som en amøbedrepende medisiner, og klarer infeksjoner som følge av amøbe. Som med alle type medisin, er det noen mulige negative bivirkninger som kan oppstå på grunn av å ta Iodoquinol.

Vanlige bivirkninger

Det er noen vanlige bivirkninger som kan oppstå som et resultat av å ta Iodoquinol. Disse bivirkningene er vanligvis ikke anses å være skadelig, siden de pleier å gå unna som kroppen tilpasser seg medisinen. Men hvis bivirkningene ikke går bort, eller hvis de intensivere, kan det være nødvendig å konsultere legen din om saken. Disse bivirkningene er magekramper, rektal kløe eller irritasjon, forstoppelse, kvalme og diaré.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er også en mulighet med Iodoquinol. I situasjoner med alvorlige bivirkninger, er det nødvendig å søke legehjelp så snart som mulig. Noen potensielt farlige bivirkninger av medisinen inkluderer prikking eller nummenhet i ben eller armer, oppkast, og endringer i synet.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også ansett for å være alvorlige bivirkninger av Iodoquinol. I tilfeller av allergisk reaksjon, er det avgjørende å få akutt medisinsk hjelp så snart som mulig. Noen tegn på allergisk reaksjon på Iodoquinol inkluderer hudutslett, problemer med å puste, elveblest, tetthet i brystet, kløe, hevelse i tunge, munn, lepper og ansikt.

Forsiktig

Det er viktig å utvise forsiktighet når de vurderer om ikke å ta Iodoquinol. Du må informere legen din av hele medisinske historie, inkludert noen av de aktuelle forhold som du måtte ha, særlig hvis du har lever, nyre eller skjoldbrusk sykdom (for sistnevnte sykdom, kan bivirkninger økes med Iodoquinol).

Allergier

Det er også svært viktig å varsle legen din om eventuelle allergier du måtte ha, særlig hvis du har noen allergi mot Clioquinol, chloroxine, pamaquine, primaquine, eller pentaquine. Det er også viktig å sørge for at legen er klar over eventuelle allergier du måtte ha til noen matvarer, fargestoffer eller konserveringsmidler.