Digidexo.com

Tegn og symptomer på meslinger, kusma og røde hunder

Tegn og symptomer på meslinger, kusma og røde hunder


Meslinger, kusma og røde hunder er tre forskjellige virussykdommer. Alle tre var en gang vanlige barne plager som ofte ført til dødsfall i ekstremt ung eller svekket immunforsvar individer. Den utbredte bruken av MMR (meslinger, kusma og røde hunder) vaksine har sterkt redusert antall tilfeller av alle tre sykdommene, selv om forholdene er fortsatt et problem i utviklingsland og blant barn som ikke har blitt innpodede. Hver tilstanden gir en karakteristisk sett av tegn og symptomer, og alle som viser disse symptomene bør sees av en lege så snart som mulig.

Aspekter

Meslinger, kusma og røde hunder er alle overført fra person til person gjennom innånding eller svelging dråper i luften eller ved kontakt med spytt av en infisert person. Alle tre kan også inngås dersom det infiserte individ forlater virus på en overflate, og en annen person berører overflaten og viruset er innført i øynene, nesen eller munnen. Fordi alle tre er virussykdommer, antibiotika er ineffektive; de eneste tilgjengelige behandlinger er de som kan redusere ubehaget av symptomene.

Meslinger

Meslinger infeksjon er preget av to faser av symptomer. Den første fasen varer ca tre til fire dager og består av influensalignende symptomer som tretthet, vedvarende hoste, rennende nese, rosa øye (også kjent som konjunktivitt) og en moderat feber. Den annen fase begynner med utvikling av flekker i munnen kjent som Koplik største flekker. Disse flekker hvitaktig med en blålig sentrum. Kort tid etter at utviklingen av stedene, vil feber pigge opp til så høyt som 104 grader og en flat, rødt, kløende utslett vil utvikle over hele kroppen.

Kusma

Kusma er i hovedsak preget av hevelse i spyttkjertlene. Symptomer vanligvis forekommer i enkelt flere uker etter at de er utsatt for kusmavirus, og omfatter en moderat feber, tretthet uvanlig, smertefull svelging og munn bevegelse, og hevelsen i spyttkjertlene på begge sider av ansiktet.

Rubella

Rubella, også kjent som tysk meslinger, har symptomer som ligner de av normale meslinger; Imidlertid, de to er forårsaket av forskjellige virus. Hvis en gravid kvinne utvikler røde hunder, er det ufødte fosteret i fare for å utvikle en alvorlig fødselsdefekt. Røde hunder symptomer kan være svært mild og kan vare så lite som tre dager. Disse symptomene er de som ligner på en influensa eller forkjølelse: en mild feber, rennende nese, hodepine, verkende ledd, sensitive øyne og hovne lymfeknuter. Den mest karakteristiske symptomet er et hudutslett som utvikler seg først i ansiktet, deretter sprer seg i kroppen.

Advarsel

I sjeldne tilfeller kan alle disse tre virussykdommer være komplisert av andre faktorer som forårsaker dem til å være dødelig, spesielt hos små barn. Oppsøk lege omgående hvis du mistenker noen viser symptomer på meslinger, kusma eller røde hunder. Det er også svært viktig for gravide å være sikker på at de har blitt vaksinert mot de tre forholdene - særlig røde hunder - siden eksponering av en uvaksinert kvinne under svangerskapet kan føre til uopprettelig skade på det ufødte barnet.