Digidexo.com

Hvordan Juster til Iført briller med prismer

Hvordan Juster til Iført briller med prismer


Det tar litt tid å venne seg til et nytt brille resept, spesielt en ny resept med prismer. Din øyelege kan foreskrive briller med prismer hvis øynene ikke spore eller justert riktig. Når du først får dine nye briller, kan du oppleve en følelse av øynene, hodepine og, i noen tilfeller, kvalme og svimmelhet. Det er viktig å gi deg selv tilstrekkelig tid til å tilpasse seg briller med prismer.

Hvordan Juster til Iført briller med prismer

•  Gi det tid. Det kan ta opptil to uker å fullt ut tilpasse seg en ny brille resept. Hvis du aldri har slitt briller før, eller hvis du aldri har slitt briller med prismer, forventer at det vil ta så lang tid å justere. Pasienter som har slitt prisme briller før og rett og slett ha en sterkere resept kan forvente at justeringsperioden blir kortere.

Unngå aktiviteter som gjør symptomene verre eller som kan sette deg i fare. Hvis du har problemer med dybdesyn eller svimmelhet, for eksempel ikke kjøre bil og unngå plutselige hodebevegelser.

bruke brillene dine så mye som mulig. Du må bruke mye tid på å la øynene venne seg til ny resept, og den beste måten å gjøre dette på er å bruke brillene dine hele dagen, hvis det er mulig. Ikke veksle mellom ny resept og din gamle resept, da dette bare vil gjøre symptomene verre.

Ring din øyelege eller optiker hvis symptomene blir verre, hvis de ikke forbedrer som tiden går, eller hvis to ukene går og du ikke er helt justert. Øyelegen må kanskje se deg å vurdere om din resept bør endres.

Hint

  • Ring øyelegen når som helst hvis du er bekymret for dine symptomer, eller hvis de synes spesielt alvorlig.