Digidexo.com

Kombucha Tea Helse Fordeler

Kombucha te er en noe kontroversiell drink med gammel opprinnelse. Tilhengerne av kombucha mener at det gir mange helsefordeler. Men ingen av disse påstandene har blitt verifisert med studier på mennesker, og noen rapporter om komplikasjoner har vært forbundet med kombucha bruk.

Hva er kombucha?

Kombucha er en levende kultur av bakterier og gjær som ligner en pannekake eller toppen av en sopp. Da lagt til sukret te, fordøyer kombucha sukker, slipper gunstige enzymer, mineraler og næringsstoffer.

Hva er fordelene?

Bevis på kombucha fordeler er stort sett anekdotisk. De som brygge og regelmessig drikker te rapporten at det hjelper med dårlig fordøyelse, søvnløshet, trøtthet, kviser, leddgikt og andre helsemessige forhold. Det sies å styrke immunsystemet og avgifte kroppen.

Hvordan virker det?

Etter en levende kultur kombucha tilsettes til te, tar det omtrent ni dager for fermenteringsprosessen kan utføres. Sukker i te er konvertert til gunstige syrer som melkesyre, eddiksyre, eplesyre og glukonsyre, som hjelpemiddel kroppens fordøyelsessystemet og bidrar til å bekjempe bakterier.

Hvor kan jeg få det?

Pre-laget kombucha te kan bli funnet i mange helsekostbutikker. Levende kulturer kan også kjøpes på nettet for hjemme brygging.

Hva er risikoen?

Kombucha fermentert under sterile betingelser antas å være sikker. Hjemmebrygget versjoner av drikke kan være utsatt for forurensning, så utvise forsiktighet når du gjør kombucha te hjemme.