Digidexo.com

Hvordan identifisere Kronisk gikt

Urinsyregikt er en sykdom med urinsyre innskudd i leddene av stortåen, hæler, ankler og knær. Denne lidelsen fører til akutt smerte. Kronisk gikt innebærer gjentatte episoder med leddsmerter. Denne artikkelen kan hjelpe deg med å identifisere noen av de tegn og symptomer assosiert med sykdommen.

Hvordan identifisere Kronisk gikt

Hvordan identifisere Kronisk gikt

Pain: Leddsmerter ofte starter i løpet av natten og blir ofte beskrevet som forferdelig, uutholdelig og bankende. Smerten har en tendens til å forsvinne i løpet av noen dager, men kronisk gikt angrep kan vare mye lenger.

hevelse og rødhet: Det berørte området som vanligvis er i leddene i føttene og ben, men kan også være i albue og knoker viser tegn på varme, rødhet og ekstrem ømhet.

Mulige årsaker: Urinsyregikt er forårsaket av en overproduksjon av urinsyre eller en redusert evne til nyrene for å bli kvitt urinsyre. Det er mer vanlig hos menn, kvinner etter menopause og personer med høyt blodtrykk. Tunge alkohol, diabetes, fedme, sigdcelleanemi og nyresykdom også øke risikoen. Noen faktorer som akutt sykdom, traumer, kirurgi og diuretika har blitt anerkjent som fellings av akutte anfall av urinsyregikt.

Komplikasjoner: Lengre sikt kronisk gikt kan føre til nyrestein, nyresvikt, felles misdannelser og tap av mobilitet.

LEGEHJELP: En lege vil lede hans omsorg mot forvaltningen av akutte anfall og forebygging av ytterligere angrep og komplikasjoner av kronisk gikt. Urat senkende midler kan være foreskrevet og i tilfelle av kronisk gikt medisinsk behandling vanligvis innebærer livslang behandling. Også anti-inflammatoriske medikamenter kan være foreskrevet.

Hint

  • Drikk rikelig med vann, til ca 2-3-liter per dag hjelpe flush urinsyre gjennom nyrene.
  • Spis mat med lav purine innhold inkluderer fruktjuice, grønnsaker, brød, frokostblandinger, ost, egg melk og nøtter.
  • Hvis flere anfall av urinsyregikt oppstår hvert år, regnes det kronisk, fordi det kan føre til felles misdannelse og begrenset bevegelse i leddene. Det kan permanent skade brusk, sener, myke vev og føre til erosjon og ødeleggelse av bein og kan forårsake ødeleggende. Det er svært viktig å søke god medisinsk behandling med selv milde anfall av urinsyregikt.