Digidexo.com

Typer synsundersøkelse Instrumenter

Øye leger - både øyeleger og optikere - bruk en rekke instrumenter under synsundersøkelser. Prinsippene for optikk spiller en stor rolle i de fleste synsundersøkelse instrumenter. Øye leger må ta kurs i optikk, som er studiet av atferd og egenskaper av lys. Lære å bruke disse instrumentene tar praksis. Men å bruke disse instrumentene under synsundersøkelser kan avsløre helsen i øyet og selv lede legen å diagnostisere andre systemiske forhold basert på det som er sett på innsiden av øyet.

Typer

De ulike synsundersøkelse instrumenter for å teste synet brukt under en rutinemessig undersøkelse omfatter refraktor / phoropter, retinascope, keratometer, automatisert hornhinne topographer, og automatisert refraktor. Instrumenter som brukes til å bestemme helsen til øyet er oftalmoskop (både direkte og indirekte), spaltelampe biomicroscrope, tonometer, og synsfeltet teste maskinen. Legen kan ikke bruke hver av instrumentene ved hvert besøk fordi noen av disse instrumentene måler de samme tingene.

Vision Testing Instruments

Den refraktor / phoropter er trolig en av de mest kjente instrumenter og brukes til å måle en briller resept. Den vanlige spørsmål forbundet med en phoropter er: "Er det bedre med én eller to?" En automatisert refraktor har samme funksjon som den phoropter bortsett fra at den ikke krever at pasienten deltakelse og opererer på prinsippene om optikk. Den retinoscope er et håndholdt instrument som når den brukes med håndholdt linsen kan også bestemme reseptbelagte styrke. De keratometer måler form av hornhinnen (astigmatisme), det klare vinduet i fronten av øyet. Hvis hornhinnen er formet unormalt, vil dette påvirke resept. Den automatiserte hornhinne topographer skaper faktisk et kart over hornhinnen; derimot, er både keratometer og topographer sjelden brukt sammen med mindre hornhinnen sykdom er til stede.

Eye Helse Instruments

Den nest mest kjente okulær virkemiddel er oftalmoskop. De fleste har sett disse, enten i øyet legekontoret eller indremedisin legekontoret. Leger bruker oftalmoskop å se inni øyet på netthinnen; dette kan gjøres uten å strekke eleven, men å bruke det uten utvidelse gir ikke fullt så mye detalj om øyet. Den indirekte oftalmoskop er slitt på øyet legens hode og brukes med en håndholdt linse for å se på baksiden av øyet. Dette fungerer best med en utvidet pupill og gir den beste og bredeste riss av retina og andre strukturer i bakre del av øyet.

Pasienten sitter på spaltelampe biomicroscrope slik at legen kan undersøke strukturer i fronten av øyet.

Tonometeret måler trykket inne i øyet for å avgjøre om glaukom er til stede.

Sist, måler det visuelle feltet maskinen synsfeltet kart over øyet. Denne maskinen kan ikke brukes på hver undersøkelse, fordi det tar opp til en time å fullføre.

Typisk Examination

I en rutinemessig voksen øyeundersøkelse, bruker øyelegen en rekke instrumenter. Legen vil bruke phoropter, spaltelampe biomicroscope, og den indirekte ophthalmoloscope i de fleste synsundersøkelser. Øyet Trykket måles enten ved hjelp av tonometer eller spaltelampe biomicroscope. Ved hjelp av disse instrumentene i en person uten øyesykdom gir legen et vell av informasjon om både syn og helsen til øynene. Den automatiserte refraktor kan også benyttes til å generere et referanse resept som deretter raffineres ved bruk av phoroptor eller retinoscope. Legen kan bruke den direkte oftalmoskop i stedet for indirekte en hvis elevene ikke blir utvidet.

Betraktninger

Barn trenger spesielle hensyn under synsundersøkelser. Barn kan ofte ikke er verbal nok til å delta i undersøkelsen phoropter, slik at legen generelt benytter retinoscope. Barn kan heller ikke samarbeide med tonometer, synsfeltet maskin, eller indirekte oftalmoskop undersøkelser, slik at legen har til å improvisere for å få den informasjonen. Ved mistanke om en alvorlig øyelidelse, kan barnet gjennomgå en bedøvet eksamen i operasjonsrommet slik at legen kan få et bedre utseende.

En bærbar spaltelampe instrumentet er tilgjengelige som kan anvendes for pasienter i rullestoler. Men for folk i sykehussenger, mange av instrumentene er vanskelig å bruke, slik at informasjon om øynene må innhentes gjennom improvisasjon. Kontaktlinse undersøkelser og presurgery workups krever mer spesialiserte instrumenter.