Digidexo.com

Herniated disk Cure

En herniated disk er en smertefull medisinsk tilstand der bløtvevet som er beskyttet av brusk i mellom spinal vertebra sprekker eller brudd og lekkasjer væske inn i området. Dette reduserer pute disken gir og skaper press på ryggsøylen, forårsaker nerve smerter og feiljustert ryggvirvler. For ekstreme tilfeller kan kirurgi være nødvendig, men mange mennesker kan finne en kur gjennom konservative behandlingsprogrammer.

Konservativ behandling

Det er viktig å begrense aktiviteten til ting som ikke forverre symptomer. Bøying, løfting og nå kan føre til mer væske til å bli komprimert ut, og ikke la disken til å helbrede. Hviler fullstendig på, er ikke løsningen. Du må fremdeles fysisk bevegelse for å holde resten av kroppen og ryggrad sterk nok til å gi støtte for det skadde området. Ising og ibuprofen kan bidra til å redusere hevelse og lette smerter. En fysioterapi diett kan være foreskrevet for å hjelpe deg å styrke de rette musklene og gå tilbake til full mobilitet.

Fysioterapi

Fysioterapi vil inkludere moderate øvelser for å styrke mage og andre ryggmuskulaturen, samt strekking for å opprettholde fleksibiliteten. Det er viktig å bygge en sterk kjerne for å redusere stress på herniated disk. Avhengig av alvorlighetsgraden av din prolaps og legens anbefaling, kan mange øvelser holdes av til healing er fremme. I mellomtiden, vil du ha en serie med is og varme applikasjoner samt ultralyd og elektrisk stimulering for å øke blodgjennomstrømningen og redusere smerte.

Du vil også bli gitt posisjoner til å sitte eller legge inn mens hjemme som reduserer stress og kompresjon på herniated disk. Din tilstand bør forbedre innen seks uker. Hvis den ikke gjør det, kan du gå tilbake til legen din.

Kirurgi

Ifølge Mayo Clinic, vil om lag 10 prosent av de med herniated disker kreve kirurgi på et eller annet tidspunkt. Hvis konservativ behandling og fysioterapi ikke bedre situasjonen og reseptbelagte smertestillende midler og muskel relaxers har ikke fungert, kan legen se på kirurgi som et alternativ. Den mest vanlige kirurgi er en mikrodiskektomi som fjerner en del av ryggvirvelen for å få til den brokk disken for å fjerne den del som er brokk. Pasientene er under narkose med de fleste pasientene kommer hjem samme dag eller innen 24 timer.