Digidexo.com

Tips for å unngå strekkmerker under graviditeten

Sammen med morgenkvalme og tilfeldige bekjentskaper som kommer opp for å klappe buken, de fleste gravide kvinner kan regne med en annen uvelkomne besøkende: strekkmerker. Mer enn 75 prosent av vordende mødre --- og 90 prosent av dem som er kaukasisk --- kan forvente seg, typisk i den sjette eller syvende måneden av svangerskapet. Mye av det som avgjør om du får dem og hvor ille de vil være avhengig av genetikk og hvor mye vekt du får. Men det er skritt du kan ta i håp om å forebygge, eller i det minste minimere, dem.

Symptomer

Strekkmerker kan vises ikke bare på magen, men også på bryster, armer, lår og rumpe. De starter som røde linjer, og oppstår fordi hudens elastiske fibre, ute av stand til å holde tritt med den raske utvidelsen av kroppen din som den lille vokser, vike. En arrdannelse Prosessen begynner i dermis, er laget av huden under de synlige dermis. Hvis stretching er betydelig nok, kan huden faktisk bryte åpne. Over tid, de røde merkene visne og bli hevet hvite linjer.

Forebygging

Unngå omfattende strekkmerker ved å begrense vektøkning under svangerskapet til et passende nivå. Selvfølgelig er det viktig å ikke undereat --- fosteret er avhengig av en riktig flyt av næringsstoffer for å utvikle seg riktig. For de fleste kvinner, er en gevinst på 25-35 pounds et godt mål å skyte for. Spis en god balanse mellom frukt, grønnsaker, magre proteiner, hele korn og andre næringsrik mat.

Hold deg hydrert. Drikke mye vann kan hjelpe huden din holde seg frisk og mer ettergivende. Sørg for skikkelig blodsirkulasjonen til områder som kan være utsatt for strekkmerker. Massere dem med en vaskeklut eller kroppsbørste når du dusjer.

Nyttige stoffer

Ulike oljer og kremer er markedsført som å være nyttig for å hindre strekkmerker under svangerskapet. Hvor effektive de er, er diskutabelt; de kan ikke nå dermis, der strekkmerker oppstår. Men de kan lindre tørrhet og kløe, og noen av de vitaminer som de inneholder, kan være til nytte for huden. Kremer som inneholder jojoba, vitamin E og hvetekim er populære, men konsumere mat rik på vitamin E, vitamin C, sink og silica kan være mer effektive.