Digidexo.com

Symptomer og årsaker til støvmidd

Symptomer og årsaker til støvmidd


De fleste boliger i USA inneholder millioner av mikroskopiske støvmidd. Den døde huden som mennesker og deres kjæledyr kaste på daglig basis gir en konstant kilde til mat for støvmidd. Støvmidd er ufarlig for de fleste, men de kan føre til problemer for astmatikere og folk med støv midd allergi. Det er imidlertid tiltak som kan iverksettes for å kontrollere antall støvmidd i hjemmet.

Støvmidd

Støvmidd er bitte små skapninger som bare kan ses gjennom et mikroskop. De har et gjennomsiktig skall, åtte ben på en oval kropp og er dekket med hår av varierende lengde. Støvmidd er til stede alle rundt oss, og i nesten alle hjem i USA. De to hovedtyper av støvmidd er det nordamerikanske husstøvmidd og den europeiske husstøvmidd. Støvmidd er ikke-parasittiske fordi de bare lever av animalsk vev som allerede er døde.

Årsaker

Støvmidd er naturlig forekommende og liker å leve i menneskelige hjem fordi det er en stor tilførsel av døde hudceller fra mennesker og deres kjæledyr. Disse døde cellene utgjør den største delen av støv midd kosthold. Senger, sammen med møbeltrekk og tepper møbler, har de høyeste konsentrasjonene av støvmidd fordi de brukes regelmessig og inneholder derfor den største mengden av døde hudceller for dem å mate fra. Høy luftfuktighet i boliger også oppfordre tilstedeværelsen av støvmidd, fordi de er avhengige av å absorbere fuktighet fra luften for å få vannet at kroppene deres trenger.

Reaksjoner og symptomer

For folk flest, støvmidd er helt ufarlig. De som gjør lider reaksjoner på støvmidd er astmatikere og personer som har en allergi eller følsomhet for støvmidd. Disse allergi er utløst av huden som støvmidd skur og et protein som finnes i støv midd avføring. Innånding av støv midd avføring kan forårsake astma, og astmatikere med en følsomhet for støvmidd har en høyere risiko for å oppleve et astmaanfall når de er omgitt av høye nivåer av støvmidd. Støv midd allergi varierer i alvorlighetsgrad og kan funksjonen symptomer som hoste, nysing, tungpustethet og en rennende nese.

Kontroll måling

Selv om det er ingen enkel måte å utrydde støvmidd fra hjemmet, er det mange måter å kontrollere sin tilstedeværelse. I sengen, hvor det er en høy konsentrasjon av støvmidd, kan støv midd-proof sengetøy brukes til å dekke madrass og puter. Støvmidd kan også styres ved å vaske sengetøy, møbeltrekk, tepper, gardiner og leker regelmessig i varmt vann. Et rent hus som er støvsugd og støvet regelmessig er også en nyttig måte å kontrollere antall støvmidd. Avfuktere kan også bidra ved å redusere nivået av fuktighet som støvmidd stole på for fuktighet. Hvis en person lider av sterke reaksjoner på støvmidd, erstatte tepper med harde gulv og ha så lite myke møbler som mulig i hjemmet kan være en måte å redusere symptomene.