Digidexo.com

Ibuprofen bivirkninger hos eldre

Den eldre kan være mer følsomme for bivirkninger av ibuprofen, spesielt bivirkninger som omfatter fordøyelseskanalen og nyrer. Ibuprofen kan forverre tegn og symptomer på de eksisterende forhold, og kan bidra til utvikling av andre patologier.

Mage

Ibuprofen blokkerer et enzym som er ansvarlig for etableringen av prostaglandiner. Prostaglandiner utløse dannelsen av et slimhinnen i magen. Dette lag beskytter veggen i magesekken fra de syrer som brukes i fordøyelsen. Anvendelse av ibuprofen kan bidra til utvikling av hull i denne slimhinnene, slik at sår å danne. Ibuprofen kan også føre til eksisterende magesår å forverres.

Tarm

De eldre er mer sannsynlig at lider av tarmrelaterte problemer. Ibuprofen kan forårsake magekramper. Diaré er en mer vanlig symptom som skyldes ibuprofen bruk. Forstoppelse er mindre vanlig, selv om ibuprofen kan være en årsak. Økt flatulens kan også føre. Abdominal oppblåsthet kan resultere, hvorvidt det er ledsaget av oppblåsthet eller forstoppelse.

Nedsatt funksjon

Personer som lider av hjertesvikt er mest sannsynlig at lider av nedsatt nyrefunksjon. Ibuprofen kan redusere blodstrømmen til nyrene redusere deres effektivitet. Nyrer filtrere blodet og opprettholde elektrolyttbalansen som blodet strømmer gjennom nyrearteriene. Ibuprofen kan også redusere mengden av næringsstoffer og andre molekyler som tilbys til de renale vev for riktig funksjon. Av disse grunner, bør de som lider av nyresykdom ikke bruke ibuprofen.

Leverfunksjon

De eldre er mer sannsynlig å ha noen leverskader. Forhøyede leverfunksjonstester er mer vanlig hos eldre som lever mister noe av sin evne til å fjerne bilirubin fra blodet og klargjøre den for utskillelse. Noen leverskade kan være til stede på grunn av medisiner eller alkoholbruk. De med leverskade er mer sannsynlig å oppleve forverret tegn og symptomer på grunn av ibuprofen bruk. Dette kan inkludere gulsott, kvalme, oppkast, ødem og forverret leverfunksjonsprøver.

Blødning

Mange av de eldre er på medisiner for å hindre utvikling av blodpropper eller for å behandle kardiovaskulær sykdom. Babyen aspirin er ofte den steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) av valget for å fremme kardiovaskulær helse. Ibuprofen er også et NSAID, selv om blodpropp reduserende fordelen ikke varer så lenge som aspirin (timer i forhold til dager). Ibuprofen kan føre til lettere blødning og treg blodpropp ganger. Det kan også føre til neseblod og blødende tannkjøtt.